Κοινωνία
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 22:53

Έκρηξη βόμβας στην Ιπποκράτους

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε περίπου στις 10.45 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια. Βάσει των πρώτων πληροφοριών, ο μηχανισμός -μικρής ισχύος- ήταν τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που βρίσκεται στο σημείο, καθώς και σε σταθμευμένα οχήματα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Επιπλέον, έσπασαν τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός στα ΜΜΕ, η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Πάντως, πληροφορίες ανέφεραν ότι κάτοχος του Ι.Χ. στο οποίο εξερράγη η βόμβα ήταν ένας αστυνομικός, στοιχείο που περιέπλεξε την υπόθεση.

Του Μάκη Συνοδινού

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε περίπου στις 10.45 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, ο μηχανισμός -μικρής ισχύος- ήταν τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που βρίσκεται στο σημείο, καθώς και σε σταθμευμένα οχήματα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Επιπλέον, έσπασαν τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός στα ΜΜΕ, η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, αν και η κ. Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η πολιτεία αφαίρεσε κάποιους από τους φύλακές της. «Είχε υποβληθεί από την κ. Τσατάνη ένσταση που ουδέποτε απαντήθηκε. Απόψε είχαμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Πάντως, πληροφορίες ανέφεραν ότι κάτοχος του Ι.Χ. στο οποίο εξερράγη η βόμβα ήταν ένας αστυνομικός, στοιχείο που περιέπλεξε την υπόθεση. Ο αστυνομικός θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για κατάθεση, ενώ η ΕΛΑΣ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Της έκρηξης είχε προηγηθεί τηλεφώνημα άνδρα αγνώστων στοιχείων στις 10:20 μ.μ. στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα Zougla.gr. Ο άνδρας ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr, μάρτυρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η έκρηξη σημειώθηκε ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ είπε ότι δεν είχε αποκλειστεί προηγουμένως η περιοχή.

Έρευνα στον τόπο του συμβάντος πραγματοποιούν πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.