Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Σπίρτζης δεν ξεχνά την ταυτότητα του παλαιοκομματισμού

Βολές κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για τις προωθούμενες αλλαγές σχετικά με τις ηλεκτρονικές μισθώσεις ταξί εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο κ. Σπίρτζης δεν ξεχνά την παλιά του ταυτότητα, αυτή του παλαιοκομματισμού που εξυπηρετεί τις συντεχνίες. Νομίζουν ότι είμαστε στην εποχή που μετράς τα ταξί και μετράς ψήφους. Λένε: “κοίτα πόσα κίτρινα αμάξια στην Κηφισίας. Αν πω κάτι υπέρ των συνδικαλιστών θα με ψηφίσουν όλοι αυτοί”» σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Επισήμανε παράλληλα ότι «ο κόσμος έχει αλλάξει» και ότι «η συντριπτική πλειονότητα των ταξιτζήδων έχει προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα». «Αυτή η νέα πραγματικότητα περιλαμβάνει και το Beat και πιθανόν κι άλλες εταιρείες αύριο. Δεν θα πρέπει να τη χαλάσουμε», παρατήρησε.

Ως προς το ζήτημα του Ελληνικού και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη επένδυση, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πια οι μεταρρυθμίσεις, αλλά ο χρόνος». «Κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας θα καθαιρέσει αυτούς που αντιδρούν και θα βάλει το πρόβλημα του Ελληνικού σε μία τάξη, όμως ο χρόνος που χάνουμε είναι πολύτιμος» προειδοποίησε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου υπογράμμισε ότι το Ποτάμι δεν θα εμπλακεί σε «μικροπολιτικά παζάρια» την ώρα που διακυβεύονται ζητήματα δικαιωμάτων. «Δεν μπήκαμε στη Βουλή για να ψηφίζουμε ό,τι ψηφίζουν και οι ΑΝΕΛ. Έχουμε τον δικό μας λόγο. Αν κάτι είναι σωστό, κοινωνικά δίκαιο και διορθώνει ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία, τότε το ψηφίζουμε. Μικροκομματικά παζάρια για να κερδίσουμε ένα πρωτοσέλιδο, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν κάνουμε» είπε για να προσθέσει: «Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. Διαφωνώ με τη γραμμή Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά τέλος τη διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά και τις αντιστάσεις που προβάλλουν ορισμένοι για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν είναι απλώς ένα διαδικαστικό ζήτημα, όπως το παρουσιάζουν αρκετοί δημοσιογράφοι, αλλά ένα «ύψιστο πολιτικό ζήτημα καθώς αφορά τη συμμετοχή του κόσμου».

Παρουσίασε, επίσης, τη δική του πρόταση για να μπορέσουν να συμμετάσχουν περισσότεροι πολίτες, χρησιμοποιώντας το «αποδεδειγμένα αξιόπιστο -από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις- σύστημα Ζευς».