Skip to main content

Επισκόπηση Τύπου

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Κοροϊδία χωρίς τέλος με το ΕΚΑΣ!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “κοροϊδίας συνέχεια για τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς η επιστροφή του ΕΚΑΣ σε μερίδα εξ αυτών (25.000 από 163.000 που το έχασαν στις περικοπές του Ιουλίου) μεταφέρεται κατά έναν μήνα, δηλαδή για τον Οκτώβριο, και όχι τον Σεπτέμβριο, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση”.

ΕΘΝΟΣ: “Τα 13 μυστικά για να ….ξεφουσκώσετε τον ΕΝΦΙΑ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “φουσκωμένο” μέχρι και 100% εκκαθαριστικό για τον φετινό ΕΝΦΙΑ θα παραλάβουν από τον ατομικό τους λογαριασμό στο Taxisnet στο τέλος Αυγούστου οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει 13 λάθη ή παραλείψεις στη δήλωση Ε9 τα οποία αφορούν κυρίως την “ταυτότητα” και τα δικαιώματα της ακίνητης περιουσίας τους”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σχέδιο Β’ για τους φόρους στα καύσιμα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “άμεσους φόρους 4,25 δισ. ευρώ το μήνα από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρώσουν 6,1 εκατ. φορολογούμενοι ώστε το υπουργείο να συγκεντρώσει 25 δισ. που έχει υπολογίσει από φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου. Μέχρι τον Ιούλιο έχουν εισπραχθεί από άμεσους φόρους περίπου 8 δισ. ευρώ”.

ΕΣΤΙΑ: “Εθνική άμυνα από τους δικαστές”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η δικαιοσύνη είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας. Στην σημερινή Ελλάδα όμως, ίσως αυτό να είναι το τελευταίο προπύργιο αμύνης έναντι της παρακμής και η τελευταία γραμμή εθνικής κυριαρχίας στην χώρα, όπου η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία έχουν παρεκκλίνει τραγικά της θεσμικής αποστολής τους”.

Η ΑΥΓΗ: “Αγγλικού τύπου φορολογικοί έλεγχοι”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “με νέα “όπλα” βγαίνουν στο εξής οι διωκτικές αρχές στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, αξιοποιώντας και την εμπειρία που απέκτησαν στα ειδικά σεμινάρια που παρακολούθησαν στο Λονδίνο και το Παρίσι. Στο μικροσκόπιο θα μπαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματα των τελευταίων ετών, οι επαγγελματικές δαπάνες, τα δάνεια και τα περιουσιακά στοιχεία των ελεγχομένων, ώστε να εντοπίζονται, χάρη στις νέες δυνατότητες που δίνει η πληροφορική, οι παραβάτες”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Εξώδικα και τελεσίγραφα. Πόλεμος μέχρις εσχάτων για μια τηλεοπτική άδεια”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “κορυφώνεται η κόντρα καναλαρχών και κυβέρνησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Εξώδικο στις εταιρείες που έχουν αναλάβει το τεχνικό μέρος του διαγωνισμού απέστειλε ο ΣΚΑΪ, ενώ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι προχωρά με όπλο την αδιαφάνεια. Με διερεύνηση του σκανδάλου της Digea απαντούν κυβερνητικά στελέχη, υπογραμμίζοντας ότι “μπραβιλίκια και τσαμπουκάδες δεν χωράνε”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Έλεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “καθώς η τουριστική σεζόν βαίνει προς το τέλος της , ο φοροελεγκτικός μηχανισμός στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του σε άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, πλην τουριστικού κλάδου. Στο στόχαστρο έχουν τεθεί γιατροί, μηχανικοί, υδραυλικοί, λογιστές , ηλεκτρολόγοι, δικηγόροι κ.α”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Λαίλαπα παλιών και νέων μέτρων τους σπρώχνει στον αφανισμό”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται μπροστά σε λαίλαπα μέτρων σε βάρος τους, το ερχόμενο φθινόπωρο, που είτε ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου, είτε περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ για την περίοδο 2015-2020”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Τα κλαρίνα του πλεονάσματος”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στον απόηχο των κλαρίνων που συνόδευσαν την παρουσία του στο Αθαμάνιο Άρτας, ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να ξεδιπλώνει τον σχεδιασμό ενός οικονομικού success story-με βασική ύλη τα πρωτογενή πλεονάσματα-ενόψει της ΔΕΘ και του νέου πολιτικού κύκλου που ανοίγει τον Σεπτέμβριο”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Κοινωνία ώρα μηδέν”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε δέκα περίπου ημέρες αναμένεται στην Αθήνα η άφιξη της τρόικας, ώστε να προετοιμαστεί η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου”. Τα εργασιακά , η περαιτέρω “απελευθέρωση” επαγγελμάτων και η διαδικασία ρύθμισης των κόκκινων δανείων είναι τα σημαντικότερα κεφαλαία. Κανένα από αυτά δεν θα είναι εύκολο, παρότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει από εβδομάδες αναγγείλει ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει με ταχύ ρυθμό.

kontranews: “Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός και διεύρυνση της κυβέρνησης με νέα πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μια σειρά πρωτοβουλιών έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μνημόνια, την οικονομική κρίση, την υπερφορολόγηση του λαού, τις προκλήσεις της διαπλοκής και του χρεοκοπημένου παλιού πολιτικού συστήματος καθώς και τις δυσλειτουργίες της κυβέρνησης”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “9+1 αλλαγές στη φορολογία”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “μπαράζ 9+1 νέων φορολογικών μεταρρυθμίσεων στην ισχύουσα νομοθεσία φέρνει από το φθινόπωρο η αναγκαία υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων. Οι αλλαγές θα αφορούν τη φορολογία εισοδήματος, το καθεστώς του ΦΠΑ , τους πλειστηριασμούς, την είσπραξη των οφειλών προς το Δημόσιο και το φορολογικό πιστοποιητικό”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Σε “διακοπές ” το ΧΑ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η θερινή ραστώνη “κτύπησε” το ελληνικό Χρηματιστήριο. Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει υποχωρήσει αισθητά. Ενδεικτικό είναι ότι ο τζίρος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν μόλις 13,6 εκατ. ευρώ, ο δεύτερος χαμηλότερος του έτους. Η πτώση των συναλλαγών δεν περιορίζεται μόνο σε μετοχές μικρών επιχειρήσεων, αλλά αφορά ακόμη και τα χαρτιά των blue chips”.