Skip to main content

ΠτΔ: Επέστρεψε ανυπόγραφα τα διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται ότι από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου προηγούμενης κυβέρνησης, για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου είχε επιλεγεί η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ειρήνη Καλού, η οποία είχε χειριστεί το σύνολο της ανάκρισης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς και άλλες σημαντικές υποθέσεις, ενώ για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επιλεγεί η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.