Skip to main content

Τ. Κουίκ: Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το κλείσιμο όλων των προαπαιτούμενων

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με τους θεσμούς, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «XanthiTimes.gr», ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα, ώστε να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να ακολουθήσει η ρύθμιση του χρέους. 

Όπως σημείωσε, το 30% είναι μέτρα που έπρεπε να είχαν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως το ασφαλιστικό, ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος και η πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και της διαφθοράς. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι «Σαμαράς και Βενιζέλος κορόιδευαν συστηματικά και Έλληνες και ξένους» και επισήμανε πως «εμείς μπορεί να “παγώσαμε” κάποιες προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αλλά θα τηρήσουμε την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση και μέχρι το τέλος της τετραετίας θα αποδείξουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, ότι τελικά θα γίνουν πράξεις τα όσα δεσμευτήκαμε». 

Χαρακτήρισε δε «ράδιο αρβύλα ξένων ΜΜΕ και εγχώριων που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία» τις πληροφορίες περί απαίτησης εκ μέρους των θεσμών πρόσθετων μέτρων επτά δισ. ευρώ. 

Συνέχισε λέγοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιδράσεις στη διεθνή οικονομική και πολιτική αγορά εις βάρος της Ελλάδας και πρόσθεσε πως «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν “μασάει” τέτοια “μαύρα” κόλπα και τέτοια άθλια προπαγάνδα».

Ο κ. Κουίκ επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ συνεχίζουν να στηρίζουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ ανέφερε, επίσης, ότι αν οποιοδήποτε ζήτημα αντιβαίνει τις θέσεις του κόμματός του, «τότε θα το δηλώσουμε δημόσια και θα το πολεμήσουμε δημόσια». 

Στα εθνικά θέματα συμπεριέλαβε και τα ζητήματα της Θράκης, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση το Προξενείο και κάποιοι πρόθυμοί του θα επιβάλουν τα δικά τους παιχνίδια». 

Ο κ. Κουίκ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι 153 βουλευτές της συμπολίτευσης θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι για το ενδεχόμενο περισσοτέρων θετικών ψήφων, «προφανώς ο πρωθυπουργός ξέρει κάτι περισσότερο» και τόνισε ότι «στην αντιπολίτευση θα πρέπει να ψάξουμε για εκείνους που τίναξαν το ασφαλιστικό στον αέρα. Όχι μόνο με το κακουργηματικό PSI του Βενιζέλου με την ανοχή Σαμαρά, αλλά και με τον τρόπο που προηγούμενες κυβερνήσεις, από έλλειψη πολιτικού θάρρους, δεν προχωρούσαν σε εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού πλαισίου». 

Χαρακτήρισε «αστειότητες με τις οποίες πρέπει να τελειώνουμε» τα περί οικουμενικής κυβέρνησης, αναφέροντας «εμείς απλά ζητάμε εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα νομοθετήματα». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι η Ένωση Κεντρώων οφείλει να πει το όνομα του βουλευτή από το Ποτάμι που ζήτησε από βουλευτή της να καταψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης ώστε να πέσει η κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στη Ν.Δ. τόνισε ότι οι πληροφορίες του καταγράφουν ως νικητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προσθέτοντας «όποιος και να είναι ο νικητής, η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να είναι χαμένη, αν δεν αποβάλει την επιζήμια παρέα του Αντώνη Σαμαρά και των ακραίων συνοδοιπόρων του».