Skip to main content

Ελεονώρα Μελέτη στο Naftemporiki TV: Η συζήτηση για τις αμβλώσεις είναι επικίνδυνη – Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν στο τραπέζι

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Είναι ένα θέμα λυμένο εδώ και 40 χρόνια - δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται αυτή η συζήτηση, τόνισε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την ανάγκη να μπει φρένο σε κάθε απόπειρα επαναφοράς της συζήτησης για τις αμβλώσεις επεσήμανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελεονώρα Μελέτη, μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

Στο ελληνικό νομικό πλαίσιο αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα, υπενθύμισε, και προειδοποίησε πως τέτοιες συζητήσεις δεν είναι απλώς αχρείαστες, αλλά επικίνδυνες.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε το ελληνικό πλαίσιο για τις αμβλώσεις –όπως αυτό θεσμοθετήθηκε το 1986– «από τα πιο συμπεριληπτικά και προοδευτικά στην Ευρώπη», υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίγει εκ νέου μια συζήτηση που έχει επιλυθεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

«Δεν υπάρχει λόγος να ξανανοίξει αυτή η κουβέντα»

Η κ. Μελέτη ήταν κατηγορηματική: «Δεν χρειάζεται να αρχίσουμε να μιλάμε για θέματα που έχουμε τακτοποιημένα εδώ και 40 χρόνια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται αυτή η κουβέντα, σε κανένα επίπεδο. Είναι θέμα λυμένο», ανέφερε, θέτοντας σαφές όριο στη δημόσια συζήτηση γύρω από τα αναπαραγωγικά δικαιώματα.

Παράλληλα, εξέφρασε τη στενοχώρια της για πολιτικές δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι τέτοιες τοποθετήσεις τροφοδοτούν έναν διάλογο που δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό και ενέχει κινδύνους.

Το ευρωπαϊκό πλαίσιο και οι δύο εξαιρέσεις

Αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η ευρωβουλευτής τόνισε ότι «στις 25 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην άμβλωση, έστω και με αυστηρότερους περιορισμούς σε ορισμένες περιπτώσεις».

Όπως επισήμανε, τα 25 κράτη-μέλη συνεχίζουν να δίνουν μάχη για πρόσβαση σε ένα νόμιμο και ασφαλές πλαίσιο αμβλώσεων και για τις γυναίκες στις δύο χώρες, όπου η άμβλωση απαγορεύεται.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν στο τραπέζι»

Κλείνοντας, η Ελεονώρα Μελέτη προειδοποίησε ότι η επαναφορά του ζητήματος στη δημόσια σφαίρα δεν είναι απλώς περιττή, αλλά και επικίνδυνη. «Η συζήτηση είναι επικίνδυνη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να μπαίνουν στο τραπέζι», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορούν θεμελιώδη δικαιώματα να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Με τις δηλώσεις της, η ευρωβουλευτής της ΝΔ επιχείρησε να θέσει ένα σαφές πολιτικό και θεσμικό όριο, υπενθυμίζοντας ότι στην Ελλάδα το ζήτημα των αμβλώσεων ανήκει στο παρελθόν και δεν προσφέρεται για ιδεολογικές ή πολιτικές αναζωπυρώσεις.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.