Skip to main content

Δημοσκόπηση Interview: Θρίαμβος για τον «κανέναν», πτώση ΝΔ, κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ

Στην 5η θέση υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Ελληνική Λύση και τέταρτο το ΚΚΕ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ηχηρά καμπανάκια για το σύνολο του πολιτικού συστήματος στη δημοσκόπηση της Interview. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω αλληλοσπαραγμού, υποχωρεί στην 5η θέση. Ωστόσο μεγάλη πτώση εμφανίζει και η κυβέρνηση, το έργο της οποίας βαθμολογείται κάτω από τη βάση. Δημοφιλέστερος πρωθυπουργός είναι ο «κανένας» και δεύτερη δύναμη οι αναποφάσιστοι.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Politic, καταλληλότερος πρωθυπουργός για την Ελλάδα αναδεικνύεται ο «κανένας» με 48%. Ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 35%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 11% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%.

Στην πρόθεση ψήφου δεν απειλείται σε καμία περίπτωση η πρωτιά της ΝΔ, ωστόσο το ποσοστό της υποχωρεί στο 22% (τον Δεκέμβριο του 2023 ήταν στο 31,2%). Δεύτερο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11,7%, ενώ την μάχη της τρίτης θέσης κερδίζει η Ελληνική Λύση (8,8%) με οριακή διαφορά από το ΚΚΕ (8,7%). Ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώνεται στο 8,3%, σε ένα εύρημα που μάλλον δεν θα μείνει εκτός της σφοδρής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κόμματος, το οποίο και έχει σπάσει σε 3 στρατόπεδα.

Η Φωνή της Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, που έκανε την έκπληξη στις Ευρωεκλογές, μετράται αρκετά υψηλά, στο 4%, αφήνοντας πίσω της Πλεύση Ελευθερίας (3,9%) και Νίκη (3,3%).

8 στους 10 αξιολογούν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης – Ποια η δημοτικότητα των αρχηγών

Παρά τη δίνη στην οποία βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Το 79% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ μόλις το 19% εκφράζεται θετικά.

Η ευρεία δυσαρέσκεια αυτή αντικατοπτρίζεται και στην απήχηση των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρώτη θέση στη δημοφιλία με 29,8% θετικές γνώμες, ωστόσο το 68,3% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθούν με 28,2% και 24,7% θετικές γνώμες αντίστοιχα, αν και και οι δύο έχουν επίσης υψηλά ποσοστά αρνητικών γνωμών (63,8% και 67,9%).

Τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας συγκεντρώνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης (81,6%), ο Στέφανος Κασσελάκης (81,6%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (79%) και ο Δημήτρης Νατσιός (78,8%).

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.