Skip to main content

Στη Γαλλία ο Ν. Δένδιας – Διμερής συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του

Πηγή φωτογραφίας: Χ, (πρώην twitter)

Ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε και με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλη Πάλμα

Στη Γαλλία βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας όπου πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Sébastien Lecornu.

Στο πλαίσιο επίσκεψης ΥΕΘΑ στη Γαλλία, εγκαινίασε από κοινού με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας τη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας EUROSATORY,  στο Παρίσι.

Επιπλέον ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το περίπτερο των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών,  συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλη Πάλμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο ΥΕΘΑ «Επισκέφθηκα το περίπτερο των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών στην Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας #eurosatory2024, στο Παρίσι, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας @PalmasVasilis. Είναι ένα σημαντικό βήμα να έχουμε ένα ενιαίο ελληνικό περίπτερο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή αμυντική έκθεση και να προβάλλουμε τη δυνατότητα να μετάσχει και η Ελλάδα στην προσπάθεια για στρατηγική αυτονομία της ΕΕ, σε συνεργασία με το #NATO.

Κατά την επίσκεψη είχα την ευκαιρία ακόμη να υπενθυμίσω την προσπάθεια της χώρας μας για την ανάπτυξη της Καινοτομίας, με την ψήφιση του Νόμου 5110/2024 και την ίδρυση του ΕΛΚΑΚ, ως συνδέσμου μεταξύ των αναγκών των Γενικών Επιτελείων και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Επισήμανα επίσης ότι θα είναι μεγάλη μας χαρά, πολύ σύντομα, να καλωσορίσουμε και την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτό το οικοσύστημα καινοτομίας, μαζί βεβαίως με εταιρείες άλλων φιλικών χωρών, όπως της Γαλλίας. (από την επίσκεψη στο ελληνικό περίπτερο και τη συνάντηση με μέλη του ΣΕΚΠΥ και τον Πρόεδρο Τάσο Ροζολή).

Ολόκληρη η ανάρτηση Νίκου Δένδια