Skip to main content

Χρ. Σπίρτζης στο Naftemporiki TV: Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να κρατήσει τους ψηφοφόρους του

Το Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Την αποτελέσματα των ευρωεκλογών αλλά και το «μήνυμα» της κάλπης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε το Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Rush Hour», με την Νικόλ Λειβαδάρη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ειδικότερα, αναφορικά με το αποτέλεσμα ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε πως «δεν βλέπω να έχει ληφθεί το μήνυμα, γιατί όταν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί το αποτέλεσμα ικανοποιητικό μέχρι ένα βαθμό ή ανεχτό, σημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί το μήνυμα».

«Όφειλε να έχει προσεγγίσει τους στόχους του»

Ενώ πρόσθεσε πως «κατά τη γνώμη μου ένα κόμμα που είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση όφειλε να έχει προσεγγίσει τους στόχους του, δεν τους προσεγγίσαμε, όφειλε να έχει κρατήσει τους ψηφοφόρους που ψήφισαν το 2023».

«Πρέπει να υπάρχει πολιτική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ»

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως «πρέπει να υπάρχει πολιτική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ και με άλλα κόμματα και κινήσεις του προοδευτικού κόσμου. Μπορεί να βρεθεί ένα πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνήσουμε και από εκεί και πέρα να συγκροτηθεί και να γίνει ανασύνθεση του προοδευτικού πόλου. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να έχει κανέναν αποκλεισμό».

«Δεν αποκλείω ο Αλέξης Τσίπρας να παίξει ρόλο, είναι μια χαρισματική προσωπικότητα»

Τέλος ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως «πολλοί μπορούν να ηγηθούν. Η άποψή μου όμως είναι ότι προέχει το πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνήσουμε. Τα δύο κόμματα να συμφωνήσουν τη διαδικασία που θα εκλεγεί ο Πρόεδρος, ο επικεφαλής ενός νέου σχήματος. Δεν αποκλείω ο Αλέξης Τσίπρας να παίξει ρόλο εκεί, είναι μια χαρισματική προσωπικότητα. Πρέπει να ξεπεράσουμε τους υπάρχοντες πολιτικούς χώρους και να πάμε σε ενιαίο».