Skip to main content

Συνάντηση Ν. Δένδια-Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες

Πηγή φωτογραφίας: Χ, (πρώην twitter)

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο ΥΕΘΑ στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σε επίπεδο υπουργών Άμυνας

«Μπαράζ» συναντήσεων πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σε επίπεδο υπουργών Άμυνας.

Ο Νίκος Δένδιας, μεταξύ άλλων ομολόγων του κράτη-μέλη της ΕΕ, συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε και με την Ολλανδή ομόλογό του Kajsa Ollongren
όπου συζήτησαν για τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης των διμερών αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Ολλανδίας.

Επίσης, ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε και με τον Υπουργό Άμυνας της Μοζαμβίκης Cristóvão Artur Chume με τον οποίο συζήτησε δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας και Μοζαμβίκης, καθότι η Ελλάδα έχει ενεργό ουσιαστική παρουσία στη Μοζαμβίκη.

Σημειώνεται ότι αξιωματικοί των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν στην Αποστολή της ΕΕ ΕUTM εκπαιδεύοντας στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Μοζαμβίκης, γεγονός που αναγνωρίζεται και από την κυβέρνηση της χώρας.

Ν. Δένδιας: Μεγάλο βήμα για την ΕΕ, ένας ενιαίος ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, εξήρε τον σημαντικό ρόλο που έχει η δημιουργία μιας κοινής ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ομπρέλας.

Ν. Δένδιας: Μεγάλο βήμα για την ΕΕ, ένας ενιαίος ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας

«Η Ελλάδα έχει να προσφέρει σε αυτό και ήδη εμείς προχωράμε στη δημιουργία του δικού μας αντι-drone και αντιαεροπορικού θόλου», τόνισε ο ΥΕΘΑ, δίνοντας έμφαση στην πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αντιαεροπορικού θόλου.

Διαβάστε επίσης:

Μπορέλ: Απόλυτα λογική η πρωτοβουλία Μητσοτάκη-Τουσκ για κοινή ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα