Skip to main content

Νέα Αριστερά: Ο κ. Μητσοτάκης θεσπίζει πελατειακό δίκτυο στο δημόσιο

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Απαιτούνται πραγματικές αυξήσεις και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού»

Κριτική κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο άσκησε σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Νέας Αριστεράς.

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση «Ο κ. Μητσοτάκης θεσπίζει πελατειακό δίκτυο στο δημόσιο. Απαιτούνται πραγματικές αυξήσεις και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού».

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

«Ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει “πριμ αποδοτικότητας” στο δημόσιο»

«Την ώρα που ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο ή ένας νεοδιόριστος νοσηλευτής στο ΕΣΥ δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα καθώς ζουν σε συνθήκες διαρκούς επισφάλειας και χαμηλών μισθών, ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει “πριμ αποδοτικότητας” », πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση θεσπίζει στην πραγματικότητα ένα μεγάλο πελατειακό δίκτυο»

«Η κυβέρνηση θεσπίζει στην πραγματικότητα ένα μεγάλο πελατειακό δίκτυο. Με υπαλλήλους δυο κατηγοριών και έναν μηχανισμό στον οποίο οι προϊστάμενοι θα προτείνουν ποιοι είναι αυτοί που θα παίρνουν το bonus, με θολά και συχνά ανεφάρμοστα κριτήρια».

«Αυτό που απαιτείται είναι πραγματικές αυξήσεις στο δημόσιο, με επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού»

Τέλος υπογραμμίζει ότι «Σε μια περίοδο κατά την οποία οι εργαζόμενοι πλήττονται από την κρίση της ακρίβειας, με την χώρα μας να συγκλίνει πλέον μόνο με τη Βουλγαρία, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαγγέλλει πυροτεχνήματα. Αυτό που απαιτείται είναι πραγματικές αυξήσεις στο δημόσιο, με επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.  Απαιτούνται όμως και άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αν μπορούν να βρεθούν 10 δισ. για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν οι πόροι ώστε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μπορούν να στηριχθούν ουσιαστικά».

Αλ. Χαρίτσης: Στην πασχαλινή αγορά καταρρέει το οικονομικό success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ταυτόχρονα, περιοδεία στη Βαρβάκειο Αγορά και στα καταστήματα της Αιόλου πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με υποψήφιους ευρωβουλευτές, μέλη και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Χαρίτσης συνομίλησε με καταναλωτές, καταστηματάρχες και εργαζόμενους, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως «στην πασχαλινή αγορά καταρρέει το οικονομικό success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Η ακρίβεια, η διάλυση της αγοραστικής δύναμης, η εγκατάλειψη της μικρής επιχείρησης φέρουν την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε. Πρόσθεσε ότι «η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει τα καρτέλ και τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες των σουπερ μάρκετ, έχει τεράστιες επιπτώσεις στη λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και εδώ στη Βαρβάκειο Αγορά».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η Νέα Αριστερά θα στηρίξει τη μικρή τοπική επιχείρηση που αποτελεί κύτταρο για την τοπική οικονομία και στηρίζει την απασχόληση σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς τόνισε την ανάγκη να αποδοκιμαστεί στις κάλπες των ευρωεκλογών η κυβέρνηση της ΝΔ. Είπε ότι «η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση της ΝΔ» προσθέτοντας ότι «είναι ώρα να μπεί τέλος στην κερδοσκοπία, στην αισχροκέρδεια, είναι ώρα να στηριχθεί το εισόδημα των πολιτών, είναι ώρα να επιβιώσει η μικρή και μεσαία επιχείρηση» και πως «για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση της ΝΔ, χρειάζεται η πολιτική αλλαγή στη χώρα».