Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, συντάσσομαι με τη στάση Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

ΟΗΕ Ε.Ε. πρέπει να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια, σημειώνει ο κ. Κασσελάκης

«Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καλώντας τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.

«Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν» σημειώνει ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

«Σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ’ εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί – μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν.

Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού.

Οι ΟΗΕ και Ε.Ε. πρέπει να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.

Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε διαρκή κατάπαυση του πυρός:

α) Με την επιστροφή όλων των ομήρων

β) Χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση

γ) Με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

δ) Με σημαντική ενίσχυση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τον λαό της Γάζας

ε) Με μια μόνιμη λύση ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα.

Πρώτη προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή. Η προστασία των αμάχων, με στόχο μία ανθεκτική ειρήνη στην περιοχή».