Skip to main content

Διαγραφή γαλάζιου βουλευτή μετά από ομοφοβική επίθεση στον Κασσελάκη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κεχαγιά: «Σεβάζονται" τις απόψεις του βουλευτή Κυριαζίδη και εξακολουθούν ακόμη να τον διατηρούν στην Κ.Ο;»

Αποπομπή του γαλάζιου βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη ο οποίος διερωτήθηκε δημόσια εάν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης «ο ή η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» ζητά η Κουμουνδούρου ενώ ο ΝΔ τηρούσε μέχρι αργά χθες σιγήν ιχθύος για το χυδαία ομοφοβικό σχόλιο του βουλευτή της.

«Συμβαίνει και πρόσφατα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον νεοεκλεγέντα, δεν ξέρω πώς να… πρόεδρο ο, η… λέμε πώς έχουν τα πράγματα σήμερα…» είπε σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζοντας δηλαδή ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να περιγράφεται με θηλυκό άρθρο λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του.

Η ακραία ομοφοβική δήλωση προκάλεσε την αντίδραση και της δημοσιογράφου του τοπικού καναλιού η οποία διαχώρισε τη θέση της από τον κ. Κυριαζίδη. Εκείνος, από την πλευρά του αρκέστηκε να δηλώσει «οφείλουμε να σεβαζόμαστε (sic)», χωρίς να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Κεχαγιά: Αφωνία Μητσοτάκη

Όταν έγινε γνωστό το απίστευτο σχόλιο ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε με ανακοίνωσή του χθες το πρωί την ΝΔ να διαγράψει τον βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της. «Το ερώτημα προς τη ΝΔ και τον κύριο Μητσοτάκη είναι απλό: “Σεβάζονται” τις απόψεις του βουλευτή Κυριαζίδη και εξακολουθούν ακόμη να τον διατηρούν στην Κ.Ο;» ρώτησε σε δηκτικό τόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ, όμως, δεν απάντησε επί ώρες ούτε κάλεσε τον βουλευτή της να ανασκεύασει τον ομοφοβικό ισχυρισμό του.

Το αποτέλεσμα ήταν να επανέλθει στο θέμα η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, «Το Μέγαρο Μαξίμου επτά ολόκληρες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για το παραληρηματικό και χυδαίο σχόλιο του βουλευτή Δράμας της ΝΔ  Δημήτρη Κυριαζίδη, δεν έχει αρθρώσει λέξη» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ολοκληρώσει τις βουτιές του στο Μαράθι και να τον αποπέμψει».

Υπονοούμενα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτής Δράμας είχε προκαλέσει και στο παρελθόν με
σεξιστικές δηλώσεις και συμπεριφορές. Πιο συγκεκριμένα το 2016 όταν είχε
καθυβρίζει στη Βουλή την Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Άντε μωρή από εδώ!»
είχε πει απευθυνόμενος στην τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Και το 2014 είχε
χρησιμοποιήσει σεξιστικά υπονοούμενα, πάλι κατά της κυρίας Κωνσταντοπούλου. «Είμαστε και νέοι άνθρωποι.

Να την αφήσουμε να ολοκληρώσει…» είχε πει σε συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης. «Τα υπονοούμενα περί σεξισμού δεν μπορούμε να τα
δεχόμαστε» του είχε απαντήσει εκείνη. Την συμπεριφορά του κ. Κυριαζίδη είχε
καυτηριάσει τότε και η επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.
«Αισθάνθηκα ντροπή με τα σεξιστικά υπονοούμενα. Τελειώνετε, ολοκληρώνετε…» είχε αναφέρει απευθυνόμενη στον βουλευτή Δράμας.