Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Χρέος του υπ. Παιδείας ήταν να λύσει το πρόβλημα στη Γαύδο πριν λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Να τον ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, πως ακριβώς επειδή τα θέματα της Παιδείας είναι σοβαρά, εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν»

Απαντώντας στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζει ότι κατηγορήθηκε για «λαϊκισμό επειδή ανέδειξε ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη Γαύδο. Παιδιά στα οποία το κράτος συμπεριφέρεται ως πολίτες Β΄ κατηγορίας κι αρνείται το δικαίωμά τους στην δημόσια εκπαίδευση». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας για τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, για την μη παροχή τηλεκπαίδευσης στα δύο γυμνασιόπαιδα της Γαύδου, τις χαρακτήρισε «πυροτεχνήματα». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας, σημειώνει: «Να τον ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, πως ακριβώς επειδή τα θέματα της Παιδείας είναι σοβαρά, εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Να τον ενημερώσουμε, επίσης, πως λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί χρέος μας».

«Θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας»

Και προσθέτει: «Το χρέος του ιδίου, ως αρμόδιου Υπουργού, ήταν να έχει λύσει το πρόβλημα, προτού αυτό λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως κι έγινε».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλουμε. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός», καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.