Skip to main content

Συνέδριο ΝΔ – Όλγα Κεφαλογιάννη: Χαράζουμε πολιτικές ανάπτυξης που στον πυρήνα τους βρίσκεται ο άνθρωπος

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Ζάχος Γιώργος

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι ένα κόμμα Ευρωπαϊκό, λαϊκό, κοινωνικό»

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη, χαρούμενη και πάνω από όλα περήφανη που βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το βήμα. Στο βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Σε μια ιστορική επέτειο 50 χρόνων. 50 χρόνια ζωής, δημιουργίας, προσφοράς, 50 χρόνια όπου η παράταξή μας κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις ιστορικές στιγμές του τόπου», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την ομιλία της στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, στο Ζάππειο.

Στη συνέχεια δήλωσε:

«Στις σκοτεινές ημέρες του Δημοψηφίσματος και του κινδύνου να εκτροχιαστεί η χώρα …

Παρούσα και στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης της χώρας από το 2019 και μετά, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τιμάμε όλα μας τα στελέχη που σε αυτόν το μισό αιώνα ιστορίας, προσέφεραν στον τόπο και στην παράταξη μας όλες τους τις δυνάμεις. Τιμάμε τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων μας. Που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα .Με ήθος, ανιδιοτέλεια, αλτρουισμό. Τιμάμε τη νεολαία μας .Την ΟΝΝΕΔ που είναι και αυτή πάντα παρούσα και βροντερή, σε όλες τις μάχες της νέας γενιάς για ένα καλύτερο αύριο».

«Σε όλες τις μάχες της παράταξής μας που στο κέντρο τους έχουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του»

Στη συνέχεις η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «Σε όλες τις μάχες της παράταξής μας που στο κέντρο τους έχουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.Σε όλες τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες από όποια θέση και αν βρισκόμαστε. Γιατί πάντα στο κέντρο των πολιτικών μας βρίσκεται ο πολίτης.

Αυτό κάνουμε και στο υπουργείο τουρισμoύ, που έχω την τιμή να υπηρετώ στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαράζουμε πολιτικές ανάπτυξης που στον πυρήνα τους βρίσκεται ο άνθρωπος.

Δεν επαναπαυόμαστε όμως στις θετικές επιδόσεις μίας καλής χρόνιάς. Δεν μας παρασύρουν τα εφήμερα ρεκόρ. Δεν μας αφορά μια ανάπτυξη που τα οφέλη της δεν θα διαχέονται στις τοπικές κοινωνίες. Με βάση αυτή την πολιτική αντίληψη, κλείσαμε ένα κύκλο ανάπτυξης που ξεκίνησε πάλι επί ημερών μας το 2012 . Τώρα, ανοίγουμε ένα νέο κύκλο που δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο».

«Επιδιώκουμε να επεκτείνουμε την τουριστική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής»

Για τον τουρισμό η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «επιδιώκουμε να επεκτείνουμε την τουριστική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής, δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση των προορισμών, μέσω της ενίσχυσης της διακυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο.

Δεύτερον, τη διαφοροποίηση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Προς το σκοπό αυτό χρηματοδοτούνται, κυρίως με αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έργα υποδομών για ειδικές μορφές τουρισμού.

Έργα που στοχεύουν στον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς της Ελλάδας και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης.

Τρίτον, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο σχεδιασμός μας, περιλαμβάνει την επανειδίκευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έργο του ΤΑΑ.

Τέταρτον, την ενίσχυση της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με νέα προσέγγιση και αξιοποίηση νέων εργαλείων.

Στοχεύουμε στην προώθηση και των λιγότερο προβεβλημένων προορισμών, αλλά και διαφορετικών εμπειριών που μπορούν να ανακαλύψουν οι ταξιδιώτες σε όλη την Ελλάδα.

Με χρηματοδότηση επίσης από το ΤΑΑ προωθούμε την εισαγωγή ψηφιακών εργαλείων προώθησης και προβολής

που ενισχύουν την ταξιδιωτική εμπειρία, και βοηθούν τους δυνητικούς επισκέπτες να κάνουν ταξιδιωτικές επιλογές που προάγουν τη βιωσιμότητα.

Μέσα σε λίγα λεπτά σας παρουσίασα τους στόχους αλλά και το σχέδιό μας που ήδη υλοποιείται για μια αναπτυξιακή πολιτική στον τουρισμό με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Μια πολιτική που ήδη αποδίδει καρπούς και σύντομα θα αποδώσει ακόμα περισσότερους.

Με όπλα μας αυτούς τους καρπούς, καλούμαστε να δώσουμε όλες και όλοι μαζί την επόμενη κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών.

Να ξετυλίξουμε το όραμά μας για την Ελλάδα και την Ευρώπη …

Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι, και θα είναι η πολιτική παράταξη που οραματίζεται και δουλεύει για μια Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης.

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι ένα κόμμα Ευρωπαϊκό, λαϊκό, κοινωνικό»

Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το Λαό, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Με αυτά τα λόγια από την ιδρυτική μας διακήρυξη, που μετά από 50 χρόνια ακούγονται (και είναι) τόσο επίκαιρα, τόσο αληθινά, σας καλώ να δώσουμε όλες τις επόμενες μάχες που έχουμε μπροστά μας».