Skip to main content

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ – Ατυχής η στιγμή για την Ευρώπη το ψήφισμα κατά της χώρας

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να υπονομεύσει την κυβέρνηση και τη χώρα, διεμήνυσε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ

H Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και αυτή που συνεχίζει να την κρατάει στην Ευρώπη. Αυτό το μήνυμα θέλησε να στείλει από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Έκανε μία αναδρομή σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της ΝΔ σε αυτές, ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση, εγκαλώντας την μεταξύ άλλων για εργαλειοποίηση τραγωδιών όπως αυτή στα Τέμπη και για υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων στις Βρυξέλλες.

«Όλες οι μεγάλες αλλαγές της δεκαετίας του 2000, η μεγάλη επένδυση της Cosco, η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ – όλα είναι αποτέλεσμα της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή. Όλοι φώναζαν, δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα, αλλά η παράταξή μας, προχώρησε» είπε και πρόσθεσε:

«Το πιο βλακώδες δημοψήφισμα στην ιστορία»

«Την περίοδο 2010 – 2014 η Ελλάδα έζησε τις πιο κρίσιμες στιγμές. Πάλι η παράταξη της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σαμαρά κράτησε όρθια τη χώρα και δεν επέτρεψε να βγει από τη ζώνη του ευρώ. Και το καλοκαίρι του 2015 μετά το πιο βλακώδες δημοψήφισμα της ιστορίας, η παράταξη της ΝΔ κράτησε τη χώρα στο ευρώ».

«Εκλέχθηκαν με εντολή να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ψήφισαν κείμενο που έλεγε να κοπούν τα χρήματα στη χώρα»

Αναφερόμενος στο πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη χώρα μας, είπε:

«Το ψήφισμα κατά της Ελλάδας ήταν μία ατυχής στιγμή, όχι για τη χώρα, αλλά ατυχής στιγμή για την Ευρώπη. Υπήρξαν Ευρωβουλευτές εκλεγμένοι με την εντολή να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που είχαν το κουράγιο, να πάνε να ψηφίσουν στην Ε.Ε. ένα κείμενο που έλεγε να κοπούν τα χρήματα από την Ελλάδα. Από τον Μητσοτάκη θα κόβονταν τα λεφτά ή από τους αγρότες, τους δρόμους, τα σχολεία;

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να υπονομεύσουν με δόλια μέσα την κυβέρνηση και τη χώρα».

Δείτε ό,τι έγινε στο συνέδριο εδώ.