Skip to main content

Βουλή: Σήμερα οι τοποθετήσεις Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών – Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Dimitris Kapantais / SOOC

Στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων για την ομιλία Καραμανλή

Κορυφώνεται με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και των πολιτικών αρχηγών, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μετά και το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» στα Τέμπη.

Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ.

Σφοδρές αντιδράσεις για την ομιλία Κ. Αχ. Καραμανλή

Η συζήτηση διεξάγεται σε πολύ υψηλούς τόνους, ενώ χθες βράδυ, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, που όταν έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη διατελούσε υπουργός Μεταφορών, απέδωσε το δυστύχημα σε «ανθρώπινα λάθη», ενώ είπε «Αποφασίστε: για τι πράγμα φταίω; Που ολοκληρώθηκε ή που δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση (σ.σ. 717); Και για τα δυο δεν μπορεί να φταίω», πρόσθεσε.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε πως «δεν υπάρχει άλλος που επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο,  από εμένα», και ισχυρίστηκε πως δεν κρύβεται «πίσω από καμία βουλευτική ασυλία».

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, καθώς παραιτήθηκε πέρυσι από την θέση του υπουργού Υποδομών. «Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα. Εφτά φορές παραβιάστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας», ανέφερε. Ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει από όσους με κατηγορούν να καταθέσουν πρόταση σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη».

Στην ομιλία του κ. Καραμανλή απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε ότι «σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα έπρεπε ήδη να είχε αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος».

«Αλλά δεν φταίει αυτός που ήταν υποψήφιος. Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Κ. Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

Την ομιλία του πρώην υπουργού Κ. Καραμανλή στην Βουλή σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, χρησιμοποιώντας στίχο του Μανόλη Αναγνωστάκη.

««Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε». Το παρατεταμένο όμως χειροκρότημα όλων των βουλευτών της ΝΔ δείχνει το συνολικό πολιτικό τους μέγεθος», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Διαβάστε ακόμη