Skip to main content

Νέες αιχμές Πολάκη κατά Τσίπρα μέσω… Κασσελάκη

Χαρακτήρισε πιο «σοβαρές» και πιο «αριστερές - προοδευτικές» τις προτάσεις στο πρόγραμμα, που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δημόσιες αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, για πολλοστή φορά την τελευταία περίοδο, πήρε χθες ο Παύλος Πολάκης με έμμεσες, αλλά σαφείς αιχμές, για την σοβαρότητα και τον Αριστερό – προοδευτικό προσανατολισμό των προτάσεων του πρώην προέδρου του κόμματος.

«Η πιο σοβαρή και Αριστερή προοδευτική πρόταση που έχει ακουστεί τα τελευταία 30 χρόνια!» τόνισε σε ανάρτησή του ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες σε ανοιχτή εκδήλωση ο κ. Κασσελάκης. Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε πιο «σοβαρές» αλλά και πιο «Αριστερές – προοδευτικές» τις προτάσεις του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από εκείνες του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος υπήρξε ηγέτης του κόμματος επί 15 χρόνια.

«Εξαιρετική πρόταση από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη για τον έλεγχο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας από τράπεζες, διυλιστήρια, εταιρείες ενέργειας, Σούπερ Μάρκετ και ταυτόχρονα πρόταση για το νέο φορολογικό σύστημα με τις δέκα κλίμακες για τους μισθωτούς και τους δυο συντελεστές για τις επιχειρήσεις» ανέφερε ακόμη ο κ. Πολάκης.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα Κασσελάκη

Το νέο φορολογικό σύστημα που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης προβλέπει κλιμακωτή μείωση φορολογίας για όλα τα εισοδήματα μέχρι τις 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι εισοδήματα άνω των 100.000 δηλώνει μόνο το 0,4% των φορολογουμένων στην Ελλάδα κάτι που σημαίνει ότι αν εφαρμοστεί η πρόταση του κ. Κασσελάκη θα οδηγήσει σε μείωση της άμεσης φορολόγησης για το 96% των φορολογουμένων.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μειωμένους συντελεστές κερδών για όλες τις επιχειρήσεις που εμφανίζουν κέρδος έως 220.000 ευρώ κάτι που σημαίνει ευνοϊκότερη φορολόγηση για το 96,7% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Οι βολές σε Τσίπρα για τηλεοπτικές άδειες, Novartis και συνέδριο

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε ασκήσει σκληρή δημόσια κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και για την δήλωσή του ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις καλές προθέσεις της, διαχειρίστηκε ατυχώς τις υποθέσεις της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών. «Λάθος σύντροφε Αλέξη Τσίπρα! Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο να τα πεις αυτά, αλλά πήγες στο συνέδριο της Καθημερινής. Ατυχής ήταν η αυταπάτη μεγάλου τμήματος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πως η “Δικαιοσύνη θα έκανε τη δουλειά της”» είχε τονίσει ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Πολάκης είχε καταφερθεί εναντίον του κ. Τσίπρα και με αφορμή τη δημόσια πρότασή του για άρση του αδιεξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της διενέργειας νέων εσωκομματικών εκλογών. «Άκαιρη και λάθος η παρέμβαση του Αλέξη που έπρεπε να έρθει να τα πει στο συνέδριο. Πυροδότησε μια κρίση που δεν χρειαζόταν!» είχε αναφέρει τότε κ. Πολάκης.