Skip to main content

Στο 3,5% η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Προβάδισμα 3,5% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. δίνει γκάλοπ της Pulse για το Action24, ενώ στην ίδια δημοσκόπηση το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να μένει εκτός Βουλής.

Η πρώτη δημοσκόπηση της Pulse για το Action24, μετά την προκήρυξη εκλογών καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με διαφορά 3,5% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 4% που κατέγραφε η προηγούμενη έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2014.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου εθνικών εκλογών με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30,5% (ακριβώς το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 27% (έναντι 26,5% που είχε στην προηγούμενη έρευνα).

Την τρίτη θέση μοιράζονται το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 3% και το νεοσύστατο κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,5%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, προκύπτει βουλή 7 κομμάτων, με το ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνει 141 έδρες, τη ΝΔ 80, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τη Χ.Α. από 18, το ΚΚΕ 16 και τους ΑΝΕΛ 8.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 36% έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 61%, έναντι 29% της ΝΔ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) προτιμούν μία κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων , έναντι του 32% που θεωρούν καλύτερο να προκύψει από τις εκλογές μία αυτοδύναμη, μονοκομματική κυβέρνηση.

Από εκείνους που προτιμούν μία κυβέρνηση συνεργασίας, το 43% προτιμούν να είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, το 29% μία κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ και το 25% μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Μικρή αύξηση εμφανίζει το ποσοστό αυτών που εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ (50%). Σημειώνεται ότι στην πρώτη έρευνα της Pulse για το Action24 με αυτό το ερώτημα, το ποσοστό αυτών που θεωρούσαν ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ ήταν 39%.

Σημαντική αύξηση παρουσιάζεται στο ποσοστό αυτών που επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά σε συνεννόηση με την τρόικα. Το ποσοστό αυτό έχει εκτοξευθεί από το 41% (23 Νοεμβρίου 2014) στο 56% σήμερα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.