Skip to main content

Αντιδράσεις για τα μαζικά emails από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους- Τι απαντά η ίδια

Για «επίθεση λάσπης» σε βάρος της κάνει λόγο η ευρωβουλευτής

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποστολή μαζικών emails από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού, καθώς αναδείχθηκαν ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν τα στοιχεία.

Η ίδια η ευρωβουλευτής έκανε λόγο για «επίθεση λάσπης» προς την ίδια.

Το περιστατικό σχολίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφέροντας πως «Οι χιλιάδες απόδημοι Έλληνες δεν είναι περιφερόμενες mailing lists για τους πολιτευτές της ΝΔ. Κάνουν λάθος αν θεωρούν ότι δε θα δώσουν εξηγήσεις».

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε λίγο αργότερα η κ. Ασημακοπούλου επισημαίνοντας: «Παρατηρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα δια του Προέδρου του θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με ένα θέμα το οποίο έχει απαντηθεί από εμένα ήδη δημόσια δυο φορές. Οι λόγοι πιστεύω είναι προφανείς σε όλους».

Τι απαντά η ευρωβουλευτής

Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υπογράμμισε ότι «100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε έλαβε «προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού».

Παράλληλα, η ευρωβουλευτής κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας, που στοχεύουν στο να πλήξουν το θεσμό της επιστολικής ψήφου.

Ολόκληρη η απάντηση:

«Σχετικά με την «επίθεση λάσπης» που δέχομαι από το πρωί, θέλω να διευκρινίσω ότι:

100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018.

Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού.

Θεωρίες συνομωσίας που συσχετίζουν τις εγγραφές για την επιστολική ψήφο με την προσωπική μου δράση, έχουν σκοπό να με χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν το θεσμό της επιστολικής ψήφου, της θεσμικής μεταρρύθμισης που θεσπίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τελικά μόνο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πτοούμαι και καλώ τους Έλληνες του εξωτερικού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να εγγραφούν στην πλατφόρμα http://epistoliki.ypes.gov.gr»