Skip to main content

Γ. Μουζάλας: Ο πρόεδρος στην ομιλία του, υπήρξε διχαστικός, αντι-ενωτικός»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Δεν είναι το πρόβλημα αν θα γίνουν εκλογές ή όχι, αλλά το πώς θα προχωρήσουμε μετά. Και πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι»

«Να κρατήσουμε μια πολιτική νηφαλιότητα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο ρόλο που η κοινωνία επιφυλάσσει στην Αριστερά και που εμείς, με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούμε μέχρι στιγμής να ανταποκριθούμε», είπε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ .

ΣΥΡΙΖΑ: Διακινείται ψήφισμα να σταματήσει η εκλογική διαδικασια-Πρόταση του  Όθωνα Ηλιόπουλου

«Ο πρόεδρός μας στην έναρξη του συνεδρίου μας έκανε εξαιρετική ομιλία, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο της ομιλίας, του κατά το οποίο υπήρξε διχαστικός, αντι-ενωτικός και έξω απ’ αυτά που το κόμμα μας χρειάζεται», κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ο Γιάννης Μουζάλας.

Επισημαίνοντας ότι,  δεν προσπαθεί να δώσει άδικο ή δίκαιο, αλλά να σημειώσει ότι το κόμμα χρειάζεται να είναι ενάντια στο διχασμό και ότι ο πρόεδρος πρέπει να δίνει τον πρώτο λόγο σε αυτό, συνέχισε:

«Δεν μπορούμε στο κόμμα μας να λέμε “βρείτε μου αντίπαλο”. Εγώ ψήφισα τον Κασσελάκη γιατί είπε ότι “αντίπαλός μου είναι η Δεξιά”. Δεν μπορούμε μέσα στην Αριστερά να λέμε “θα σας δείξω τις ρίζες μου”, γιατί οι ρίζες όλων εδώ μέσα είναι απέραντες. Επομένως θέλω να ελπίζω ότι ο πρόεδρος στο κλείσιμό του θα ανασκευάσει αυτή τη λάθος στάση».

ΣΥΡΙΖΑ: Θρίλερ διαβουλεύσεων – Τα νέα δεδομένα στην εσωκομματική αρένα

Σχολίασε πως το πρόβλημα δεν είναι αν ο πρόεδρος θέλει να κάνει ό,τι του κατέβει και αν η ΠΓ θέλει να τον χειραγωγήσει, τονίζοντας ότι ο καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο. «Το κόμμα μας οφείλει να στηρίξει την ενότητά του, η οποία στηρίζεται στο καταστατικό και τις πολιτικές θέσεις του. Δεν είναι το πρόβλημα αν θα γίνουν εκλογές ή όχι, αλλά το πώς θα προχωρήσουμε μετά. Και πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι», υπογράμμισε καταληκτικά.