Skip to main content

Άδωνις Γεωργιάδης για F-35: Οι ΗΠΑ δεν είναι αφελείς, ξέρουν πόσο μπορεί κάποιος να εμπιστεύεται την Τουρκία

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Πάγια η θέση των ΗΠΑ από την πρώτη στιγμή που οδήγησε στο block της Τουρκίας από το πρόγραμμα»

Τη συζήτηση που έχει ανοίξει με αιχμή τις δηλώσεις της υπηρεσιακής αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ για τους όρους επιστροφής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 σχολιάζει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του.

«Είναι εντυπωσιακό πώς οι εθνικές μας ανασφάλειες μας κάνουν να πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό. Σήμερα παίζει η ‘είδηση’ ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν F35 στην Τουρκία διότι η κ. Νούλαντ είπε ‘πως εάν η Τουρκία αποσύρει από το έδαφός της τους S400 τότε μπορεί να αναθεωρήσουν την στάση τους…’» σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μα με συγχωρείτε αυτή είναι νέα θέση των ΗΠΑ ή η παγία θέση τους από την πρώτη στιγμή που οδήγησε στο block της Τουρκίας από το πρόγραμμα;» διερωτάται ο υπουργός και προσθέτει: «Πάντα οι ΗΠΑ αυτό έλεγαν και λένε και πάντα η Τουρκία λέει όχι για τους δικούς της λόγους. Τίποτε δεν άλλαξε».

«Μην έχουμε αυταπάτες οι ΗΠΑ προτιμούν την Τουρκία στο Δυτικό στρατόπεδο και πάντα προσπαθούσαν και προσπαθούν να την κρατήσουν αλλά δεν είναι αφελείς, ξέρουν πόσο μπορεί κάποιος να την εμπιστεύεται ή όχι. Εμείς καλώς επενδύουμε στην αξιοπιστία μας αυτό μας κάνει ξεχωριστούς» καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Νούλαντ: Ο όρος για να ξεκλειδώσουν οι ΗΠΑ την «πόρτα» των F-35 στην Τουρκία