Skip to main content

Δ. Τσιόδρας: Την Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα το υπουργικό συμβούλιο

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Η Εκκλησία έχει τις δικές της ευαισθησίες, αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί με βάση το καλό της χώρας» δήλωσε σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων

Την Τετάρτη θα συγκληθεί κατά πάσα πιθανότητα το υπουργικό συμβούλιο όπου θα παρουσιαστεί και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

«Είναι καλύτερα ο πρωθυπουργός. Υπό λογικές συνθήκες, αν δεν έχουμε κάποια υποτροπή αύριο λογικά θα γίνει» δήλωσε στον Ant1. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργικό συμβούλιο αναμενόταν να συνεδριάσει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της ασθένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος νοσεί με H1N1.

Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο είναι ένα από τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν, καθώς επί τάπητος θα τεθούν και τα ζητήματα που αφορούν τον δικαστικό χάρτη και τη δημόσια διπλωματία. Για το ν/σ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως αμέσως μετά την παρουσίασή του στο υπουργικό θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και μετά θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την στάση της Εκκλησίας ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως «είναι γνωστές οι θέσεις της». «Άλλωστε ούτε τον πολιτικό γάμο αναγνωρίζει, οπότε δεν περιμέναμε ότι θα εγκρίνει τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα» παρατήρησε, ενώ σχετικά με την πρόταση για δημοψήφισμα επανέλαβε πως τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα.

Η Εκκλησία έχει τις δικές της ευαισθησίες, αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί με βάση το καλό της χώρας, πρόσθεσε.