Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Σύσφιξη σχέσεων στις Σπέτσες, παρολίγον απαρτία και παράταση εργασιών

Φωτ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ποιοι δεν έλαβαν μέρος στη συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώνονται σήμερα (21/1) το μεσημέρι οι τριήμερες εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί των Σπετσών με μόλις τρεις απουσίες και τη διαδικασία να παρατείνεται παρά την έλευση της κακοκαιρίας.

Στις κομματικές εργασίες στο νησί του Αργοσαρωνικού τελικά δεν πήραν μέρος μόνο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη και η βουλεύτρια Μαρίνα Κοντοτόλη, αμφότεροι για προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους.

Αντίθετα, τόσο η Κυριακή Μάλαμα όσο και η Έλενα Ακρίτα συμμετείχαν, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους, στέλνοντας δημόσιο μήνυμα κατά της εσωστρέφειας.

Μάλιστα και οι δύο υπογράμμισαν το θετικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Στ. Κασσελάκης στην αλλαγή της στάσης τους. «Μετά από την διήμερη εντατική κι αποτελεσματική εργασία μας με τον Πρόεδρο στα θέματα του πολιτισμού για τα προβλήματα του χώρου αναθεωρώ τις σκέψεις μου» ανέφερε η Κυριακή Μάλαμα ενώ η Έλενα Ακρίτα εξήγησε σε δημοσιογράφους τις αιτίες της μεταστροφής της: «πολύ δημοκρατικά ανταλλάξαμε τις απόψεις μας και το σκεπτικό μας, αλλά μετά αποφάσισα ότι πάνω από όλα και πάνω από τις ενστάσεις τις περίφημες πρέπει να βάλω αυτή τη στιγμή την κομματική συνοχή, σε μια εποχή μάλιστα που εμείς βαλλόμαστε από παντού. Και από εχθρούς αλλά και από πρώην φίλους».

Στο πλαίσιο των εργασιών οι τομεάρχες, οι βουλευτές και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν εισηγήσεις σε πολυάριθμους τομείς άσκησης πολιτικής. Ακολούθησαν, οργανωμένες συζητήσεις με γνώμονα την κατάρτιση σχεδίου από την αξιωματική αντιπολίτευση για την ανασυγκρότηση του κράτους.

Σημειώνεται ότι βάσει του αρχικού προγραμματισμού οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν χθες το βράδυ, όμως, τελικά -ενδεχομένως και λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής- κάποιοι από τους συμμετέχοντες δεν πρόλαβαν να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους. Έτσι, αποφασίστηκε οι εργασίες να συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή πιθανώς μέχρι τις 12:00 και παρά την κακοκαιρία που οδήγησε ορισμένους σε εσπευσμένη αποχώρηση.

Οθ. Ηλιόπουλος: Συνήθης πρακτική στο εξωτερικό

Στις Σπέτσες μετέβη από τις ΗΠΑ και ο καθηγητής Ιατρικής, Όθων Ηλιόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι τέτοιες δραστηριότητες είναι πολύ συνηθισμένες εκτός Ελλάδας. «Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Το κάνουμε συχνά έξω. Πολύ κόσμος αναρωτήθηκε γιατί γίνεται αυτό το διήμερο. Είναι μία πρακτική που συνηθίζεται πάρα πολύς το εξωτερικό. Αν δουλεύεις σε μία εταιρεία, σε ένα department στο πανεπιστήμιο, σε ένα γραφείο, μία φορά τον χρόνο συνηθίζεται η απόσυρση, ένα Σαββατοκύριακο, μακριά από εκεί που μένεις για να μην έχεις τις διασπάσεις της καθημερινής ζωής και να μπορέσεις να σκεφτείς τι έκανες, τι στόχους έχεις» δήλωσε.