Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο» – Φωτογραφίες και βίντεο από τις Σπέτσες

Γιάννης Σαρακιώτης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Χάρης Μαμουλάκης. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι ζήτησε ο Στ. Κασσελάκης, σύμφωνα με κομματικές πηγές - Οι απόντες και οι αργοπορημένοι

Ανοίγοντας το απόγευμα της Παρασκευής (19/1) τις εργασίες της διήμερης συνάντησης εργασίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (πχ Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

 Η συνεδρίαση πραγματοποιείται απόντος του Αλέξη Τσίπρα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας σε όλο το νησί.

Νικος Παππας – Διονυσης Καλαματιανός. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι βουλευτές έφτασαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στις Σπέτσες, στο ιστορικό και κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης αφίχθη αργά χθες το βράδυ.

Απόντες από τη συνάντηση για λόγους που έχουν εξηγηθεί σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη, και η Μαρίνα Κοντοτόλη – οι δύο τελευταίες για λόγους υγείας

Ο Παύλος Πολάκης αναμένεται στο νησί το βράδυ, λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου. Αθηνά Λινού και Ρένα Δούρου θα φθάσουν στις Σπέτσες το Σάββατο.

Το ότι θα παραβρεθεί τελικά στο νησί γνωστοποίησε με ανάρτησή της και η Έλενα Ακρίτα.

«Θα ρίξω τις ενστάσεις μου στο σακ βουαγιάζ» – Η Έλενα Ακρίτα θα πάει στις Σπέτσες

Το πρόγραμμα

Κάθε τομεάρχης θα παρουσιάσει με power point τις προτεραιότητες και τη δουλειά του τομέα του. Η εισήγηση δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Εξαίρεση αποτελεί ο Τομέας Οικονομικών όπου θα δοθεί χρόνος περίπου 60 λεπτών.

Μετά από κάθε εισήγηση, θα ακολουθούν συζήτηση και ερωταπαντήσεις συνολικής διάρκειας 20 λεπτών.

Οι εργασίες της πρώτης μέρας της ΚΟ  αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ, όταν και θα παρατεθεί  δείπνο στο σπίτι του κ. Κασσελάκη. Οι συναντήσεις εργασίας θα θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ με τον πρόεδρο να παραθέτει δείπνο  σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού. Την Κυριακή το πρωί, θα ξεκινήσουν οι αναχωρήσεις.

Δώρα Αυγέρη. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Γιώργος Τσίπρας. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ράνια Θρασκιά, Βασίλης Κόκκαλης. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Γιώργος Βασιλειάδης- Ράνια Σβίγκου. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πέτρος Παππάς. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)