Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Στο υπουργικό την ερχόμενη εβδομάδα το ν/σ για τον γάμο ομόφυλων- Νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος του κράτος τις πρώτες δυο εβδομάδες του Φεβρουαρίου» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Το θέμα της ισότητας του γάμου θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά από δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων θα κατατεθεί στη Βουλή. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος του κράτος τις πρώτες δυο εβδομάδες Φεβρουαρίου», δήλωσε.

«Έχουμε μια υγιή συζήτηση μέχρι τώρα, εξηγούμε το ζήτημα και πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν» πρόσθεσε.

«Το 2024 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία»

Ερωτηθείς για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι το 2024 θα είναι πολύ καλή χρονιά.

«Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και αυτό μπορεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας: «Υπάρχουν βέβαια ανησυχιές γιατί το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό, αλλά είμαι αισιοδοξος» σημειώσε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να συνεχίσει η χώρα να παράγει πλεόνασμα. «Με τη βιώσιμη ανάπτυξη πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό» παρατήρησε. «Μειώσαμε τους φόρους κατά την πρώτη μας θητεία. Βελτιώσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η εικόνα της χώρας ήταν αρνητική στο παρελθόν, αντίθετα σήμερα είναι μία ευημερούσα οικονομία» είπε.

Στήριξη των ευάλωτων – Νέα μέτρα σύντομα

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει καταστήσει την αντιμετώπιση της ανισότητας βασικό άξονα του προγράμματός της. «Χρειάζεται να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους ευάλωτους πολίτες. Θέλουμε να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά, να στηρίξουμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα» πρόσθεσε συμπληρώνοντας πως «θα ανακοινώσουμε σύντομα νέα μέτρα».

naftemporiki.gr