Skip to main content

Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Ο «εκβιαζόμενος πρόεδρος» και ο «Πολάκης made in USA»

INTIME

Τα πυρά του Στέφανου Κασσελάκη κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαγκωνίζονται εν όψει και των ευρωεκλογών για την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο.

Ο υδράργυρος μεταξύ των δύο κομμάτων ανέβηκε μετά τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος εξαπέλυσε βέλη κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με αιχμή τόσο τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όσο και την υπόθεση των υποκλοπών. Οι βολές μάλιστα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθαν ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του Ν. Ανδρουλάκη ο οποίος μιλώντας στον Open σημείωσε πως αν το ΠΑΣΟΚ είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλίες απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Στ. Κασσελάκης: Είναι δυνατόν ο κ. Ανδρουλάκης να βασίζεται στην ψήφο του κ. Βορίδη για να αποφασίσει τι θα κάνει;

Σχολιάζοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Κασσελάκης δήλωσε συγκεκριμένα στο Star: «Αν η στάση του πρωθυπουργού είναι μια στάση πολιτικής δειλίας σε σχέση με την αποχή του κόμματος του, η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι μια στάση πολιτικής εκμετάλλευσης».

«Είναι δυνατόν ο πρόεδρος ενός κόμματος -και δη προοδευτικού κόμματος- να βασίζεται στην ψήφο του κ. Πλεύρη και του κ. Βορίδη για να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει σε ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «καιροσκοπική» την στάση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα σκεφτόταν έτσι για ένα τέτοιο ζήτημα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κλιμάκωσε την κριτική του στον Νίκο Ανδρουλάκη όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του τελευταίου ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. «Ας βρει πρώτα ο ίδιος την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης» σχολίασε και συνέχισε λέγοντας:

«Έχει κάνει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Είναι αποδεδειγμένο ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Για ποιο λόγο δεν πηγαίνει σε αυτό το επόμενο βήμα, να ξέρουμε επιτέλους τι τρέχει εκεί; Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, θα συνδιαλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος;»

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε τέλος πως «ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθάρισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές ως ένα ανανεωμένο, αυτόνομο κόμμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Αντιδρώντας έντονα στα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Πολάκη made in USA».

ΠΑΣΟΚ κατά Κασσελάκη: Να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό

«Ο κ. Ανδρουλάκης δέχθηκε προ μηνών τον κ. Κασσελάκη μετά από αίτημα του, όπως επέβαλλε ο πολιτικός πολιτισμός, και στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, του εξήγησε αναλυτικά όλα τα νομικά βήματα, στα οποία προέβη ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως το σκάνδαλο των υποκλοπών. Από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να καταλάβει» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο ένθερμος οπαδός και παρ’ ολίγον Υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό, ώστε να μην θυμίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας Δημοκρατίας. Του ευχόμαστε καλό τριήμερο στις Σπέτσες και του χρόνου στο Μαϊάμι» πρόσθεσε το κόμμα.

«Ο κ. Κασσελάκης θέτει από χθες τον εαυτό του εκτός προοδευτικής παράταξης»

Μύδρους κατά του κ. Κασσελάκη εξαπέλυσε σήμερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Εγώ σε αυτό εδώ το πάνελ είδα προχθές έναν αρχηγό με υπεύθυνο λόγο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, να μιλά για την ανάγκη συναινέσεων, συνεργειών και να απευθύνει ένα ειλικρινές προσκλητήριο σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Και την επόμενη ημέρα, σε ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο είδα έναν άλλον αρχηγό με έναν ανερμάτιστο πολιτικό λόγο να επικαλείται τοξικές φήμες από την υπόγα της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν ‘εκβιαζόμενο’ Νίκο Ανδρουλάκη» σχολίασε.

«Ο κ. Κασσελάκης θέτει από χθες τον εαυτό του εκτός προοδευτικής παράταξης. Είναι δικαίωμα του, είναι ειλικρίνειά του, εκεί ανήκειήδη. Το ερώτημα είναι :οι ψηφοφόροι, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από αυτήν τη θέση;» διερωτήθηκε.

naftemporiki.gr