Skip to main content

Στοχοποίηση Δούκα από Πλεύρη και ακροδεξιά τρολ για τη γιορτή στο Σύνταγμα

Technopolis – xmas – NYE, 31-12-23

Ορισμένοι από τους ψευδώνυμους χρήστες του διαδικτύου συνέδεσαν την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τη συνωμοσιολογική θεωρία της υποτιθέμενης «μεγάλης αντικατάστασης»

Επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα με fake news για την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Σύνταγμα εξαπέλυσαν ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, και ακραία τρολ του διαδικτύου διαμαρτυρόμενοι για τις παλαιστινιακές σημαίες που ύψωσαν θεατές και για το κοριτσάκι που ανέβηκε στη σκηνή για την αντίστροφη μέτρηση πριν την έλευση του νέου χρόνου.

Το γεγονός που φαίνεται να εξόργισε τον «γαλάζιο» βουλευτή ήταν ότι κατά τη διάρκεια της φαντασμαγορικής πρωτοχρονιάτικης γιορτής κάποιοι θεατές ανέμισαν σημαίες με τα χρώματα της Παλαιστίνης τις οποίες κατέγραψαν τα τηλεοπτικά δίκτυα που μετέδιδαν την εκδήλωση. «Στον δήμο της Αθήνας μία σημαία υψώνεται και αυτή είναι της Πατρίδας μας της Ελλάδας. Τις σημαίες άλλων κρατών να τις υψώνει ο νέος δήμαρχος στο σπίτι του» τόνισε σε οργισμένη ανάρτησή του ο κ. Πλεύρης αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι ο ίδιος ο κ. Δούκας ήταν αυτός που ύψωσε τη σημαία, κάτι το οποίο, βέβαια, δεν συνέβη.

Πάντως, ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν διευκρίνισε αν αυτό που επιθυμούσε ήταν να υπάρξει παρέμβαση των δημοτικών αρχών ή κάποιου είδους επιβολή προληπτικής λογοκρισίας από τον ίδιο τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Πριν από την οργισμένη ανάρτηση του κ. Πλεύρη το «ζήτημα» της παλαιστινιακής σημαίας είχαν φέρει, πάντως στην επιφάνεια και πολυάριθμα ακροδεξιά τρολ με συντονισμένες δημοσιεύσεις τους στις ψηφιακές πλατφόρμες οι οποίες ήταν γεμάτες από εχθροπαθείς, ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αναφορές.

Ορισμένοι από τους ψευδώνυμους χρήστες του Διαδικτύου συνέδεσαν μάλιστα την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τη γνωστή συνωμοσιολογική θεωρία της υποτιθέμενης «μεγάλης αντικατάστασης» (Grand Remplacement‎‎) και κατήγγειλαν ότι σκοπός του νέου Δημάρχου Αθηναίων είναι… να αντικαταστήσει τον ελληνικό πληθυσμό με μετανάστες από την Αφρική και την Ασία.

Λόγος μίσους και fake news για το κοριτσάκι της εκδήλωσης

Τα ακροδεξιά τρολ δεν περιορίστηκαν όμως στη στοχοποίηση του Χάρη Δούκα και των θεατών αλλά έφτασαν και σε σημείο να επιτεθούν στο συμπαθέστατο κοριτσάκι που πήρε μέρος στην εκδήλωση στο πλευρό του νέου Δημάρχου κατά τη διάρκεια της αντίστροφης
μέτρησης για τον νέο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, εκτόξευσαν ακραίο λόγο μίσους αλλά και fake news ενάντια στην μικρή η οποία, όπως έγινε γνωστό, είναι κόρη του διάσημου καλαθοσφαιριστή Νάσου Γαλακτερού και της δημοσιογράφου Νάνσυς Ζαμπέτογλου.

Μεταξύ άλλων παραληρηματικών ισχυρισμών τα ακροδεξιά τρολ ανέφεραν ότι το κοριτσάκι είναι μέλος της Χαμάς (!) ή των Ταλιμπάν, ενώ άλλοι υποστήριξαν ψευδώς ότι ο Δήμος  Αθηναίων δεν επέτρεπε σε Έλληνες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.