Skip to main content

Κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς: Τα στιγμιότυπα που έκλεψαν την παράσταση

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι μικροί πρόσκοποι, ο «Πίνατ» αλλά και το μωρό που πήρε αγκαλιά ο πρωθυπουργός έκλεψαν την παράσταση στο Μέγαρο Μαξίμου

Με ήχους από τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα πλημμύρισαν σήμερα το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών.

Σαφές κοινωνικό και όχι μόνον, μήνυμα είχαν τα κάλαντα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου άστεγοι, άτομα με αυτισμό, αλλά και παιδιά Ουκρανών είπαν, μεταξύ άλλων, τα κάλαντα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η αρχή έγινε από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά, για να ακολουθήσου διαδοχικώς, μέλη της Ακαδημίας Αυτισμού UniquALL του βετεράνου μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου και της Eurohoops Academy του συναθλητή του, Θοδωρή Παπαλουκά -μαζί τους ήταν και η αν. υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ακόμη, κάλαντα είπαν οι συντοπίτες της Προέδρου, από την Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας, αλλά και η χορωδία των Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων -μαζί τους ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης, που έχει διατελέσει γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κάλαντα είπαν επίσης στην κ. Σακελλαροπούλου η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσε το ουκρανικό σχολείο «Μπερεγίνια». Η γιορτή έκλεισε με την Πανηπειρωτική Συνοσπονδία Ελλάδος και τη Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας.

Μαξίμου: Κάλαντα από το Σώμα Ελλήνων προσκόπων

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το Σώμα Ελλήνων προσκόπων άκουσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στους προσκόπους δώρα και αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά. Οι μικροί πρόσκοποι, ο σκύλος «Πίνατ» αλλά και το μωρό που πήρε αγκαλιά ο πρωθυπουργός έκλεψαν την παράσταση.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Στ. Κασσελάκη

Στις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε, αλλά και στα στοιχήματα για το νέο έτος εστιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

Ο κ. Κασσελάκης παρατηρεί πως «για την Ελλάδα, το 2023 ήταν μία χρονιά με πολλή θλίψη. Από το ειδεχθές έγκλημα στα Τέμπη και τις τεράστιες πλημμύρες, μέχρι θανάτους πάνω σε καρότσες και έξω από τα γήπεδα. Το αύριο έχασε μια μάχη, αλλά δεν έχασε τη μαχητικότητά του» σημειώνει και προσθέτει: «Και μπροστά μας το 2024 έχουμε μια κρίσιμη χρονιά. Για την Ελλάδα, το αυτονόητο είναι το δύσκολο: Μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες».

Ν. Ανδρουλάκης: Να αγωνιστούμε για μια δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» είπε τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζει πως «ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη σπουδαία επέτειο για την πατρίδα μας, τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που συμπληρώνονται το 2024 είναι «να αγωνιστούμε για μια δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και για μία παραγωγική, ανθεκτική, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε δημιουργικές πολιτικές, που θα απελευθερώνουν τις δυνάμεις της νέας γενιάς, θα διασφαλίζουν ποιοτικό επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, με ισχυρή δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, που θα απαντούν πειστικά στο μείζον ζήτημα του δημογραφικού και της κλιματικής κρίσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει οτι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε χρέος ως Πολιτεία να οικοδομήσουμε τη συλλογική μας ευημερία σε πιο γερά θεμέλια για να αντέχουμε στις παγκόσμιες αναταράξεις. Όμως, για να πετύχουμε σε όλα αυτά απαιτείται αξιόπιστο προοδευτικό σχέδιο, που θα έχει ως πυξίδα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη».Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει πώς αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον αυξανόμενων εντάσεων, με δύο ενεργές πολεμικές εστίες στην ευρύτερη γειτονιά μας και μια Ευρώπη που αναζητά τη θέση της σε έναν κόσμο ραγδαίων αλλαγών.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Εύχομαι η νέα χρονιά να βρει την ανθρωπότητα με περισσότερη ειρήνη και ευημερία και να γίνει για την πατρίδα μας το εφαλτήριο μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας. Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά σε εσάς και τις οικογένειές σας», καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δ. Κουτσούμπας: Να προϋπαντήσουμε το 2024 με πιο δυναμικούς αγώνες

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας είπε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Περισσό. Επίσης η χορωδία της Ομοσπονδίας τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια, ενώ ο Σάββας Σιάτρας με την ορχήστρα του τραγούδησε τραγούδια της Ηπείρου τα οποία χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών του Δήμου Χαϊδαρίου μαζί με μέλη του δ.σ.της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αντάλλαξε δώρα με τα μέλη του δ.σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας. Σε δηλώσεις του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα «να προϋπαντήσουμε το 2024 με νέους, πιο δυναμικούς αγώνες για αύξηση του λαϊκού εισοδήματος, για ματαίωση πλειστηριασμών, για να δώσουμε τις μάχες ενάντια στη φοροληστεία που δέχεται ο λαός μας, για να δυναμώσουμε την πάλη και να εναντιωθούμε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων-επιχειρήσεων των πολυεθνικών, για την προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας, την προστασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που χωλαίνει σ’ όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Ήπειρο την οποία εσείς σήμερα εκπροσωπείτε, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη με όλους τους λαούς του κόσμου, με όλους τους αδικημένους αυτής της κοινωνίας, να σταματήσει το μακελειό των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων».

«Να δυναμώσει σε τελευταία ανάλυση το ρεύμα αυτό που υπάρχει ήδη, της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και να συναντηθεί με την ανατρεπτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Χρόνια σας πολλά! Ευτυχισμένο το 2024!» ευχήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

naftemporiki.gr