Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια «δαγκώνει», ειδικά στο σούπερ μάρκετ – Θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Δεν είναι όλα τέλεια, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα - καμία ανοχή στην κερδοσκοπία» είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε πολίτες στο Πέραμα

Διαβεβαιώσεις για την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά και τη συνέχιση των ελέγχων κατά της αισχοκέρδειας έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Πέραμα.

«Δεν είναι όλα τέλεια στη χώρα μας, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια ‘δαγκώνει’, ειδικά στο σούπερ μάρκετ, αλλά θέλω να ξέρετε ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, με διαρκείς ελέγχους, ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «μόνο μέσα στον Δεκέμβριο θα πληρώσουμε 717 εκατομμύρια για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ακρίβειας, να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Επισήμανε παράλληλα πως η κυβέρνηση έχει «πολύ φιλόδοξα σχέδια για το πώς θα υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις στη δεύτερη τετραετία», προσθέτοντας πως «μόλις προχθές ψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό του 2024, όπου για πρώτη φορά δίνουμε σημαντικές αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους, δίνουμε περαιτέρω αυξήσεις στους συνταξιούχους».

Αναφερθείς στην παρουσία του νωρίτερα στο πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία την οποία αποδίδει η κυβέρνησή στην τεχνική και στην επαγγελματική εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. «Το βλέπετε και εσείς εδώ στο Πέραμα, μία ζωντανή ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η οποία αναζητά εργαζόμενους και δεν τους βρίσκει εύκολα και πληρώνει πολύ καλά μεροκάματα» ανέφερε.

«Το στοίχημα, λοιπόν, για εμάς είναι πώς θα πείσουμε τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτή την επαγγελματική διαδρομή, πώς θα τα εκπαιδεύσουμε και θα τα καταρτίσουμε σωστά, πώς θα προσφέρουμε προγράμματα μαθητείας σε συνδυασμό με τους εργοδότες, έτσι ώστε να χτίσουμε τη νέα γενιά αυτών που θα κρατήσουν όρθια την παράδοση της ναυτοσύνης του Περάματος. Διότι έτσι, φίλες και φίλοι, αντιλαμβανόμαστε εμείς την ανάπτυξη και την ευημερία στον τόπο. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την εργασία και τους καλούς μισθούς».

«Εγώ είμαι πολύ υπερήφανος γιατί για πρώτη φορά η ανεργία στη χώρα μας έπεσε κάτω από το 10%. Αισθάνομαι πραγματικά μεγάλη τιμή όταν σημαντικά ξένα έντυπα τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση απ’ όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ για τις οικονομικές της επιδόσεις. Αλλά όλα αυτά, ξέρετε, πρέπει να μεταφράζονται στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της ποιότητας ζωής όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν, πάντα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ και Α΄ βαθμού» διαβεβαίωσε.

naftemporiki.gr