Skip to main content

Π. Μαρινάκης για τροπολογία Καιρίδη: Αυτονόητες οι συνέπειες για όποιον δεν υπερψηφίσει

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Είναι αυτονόητο πως όποιος βουλευτής της Ν.Δ. δεν υπερψηφίσει την τροπολογία για τους μετανάστες θα διαγραφεί, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Σχολιάζοντας τη διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο κ. Μαρινάκης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως «δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτησή του αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία γιατί σημασία έχει να εξηγούμε στους πολίτες τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα μιας επιλογής».

Ερωτηθείς γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργού.

Σε ερώτηση για το τι θα σημαίνει τυχόν καταψήφιση της τροπολογίας από τον κ. Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «θα είναι μια έκφραση πρώην πρωθυπουργού, ενώ πριν από λίγα 24ωρα είχαμε την ψήφιση του προϋπολογισμού που είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας» σημείωσε και διευκρίνισε ότι ο νόμος «δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους». Σημείωσε επίσης, πως δεν πρόκειται για ρύθμιση που θα διαρκέσει στο διηνεκές: «Όσο υφίστανται η άδεια εργασίας υφίστανται και η άδεια παραμονής», εξήγησε.

Τροπολογία για μετανάστες: Επιφυλάξεις από τον βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτο Χρυσομάλλη

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η τροπολογία «βάζει από το παράθυρο μετανάστες και ότι πρόκειται για ζήτημα δημόσιας τάξης» ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την απορία: «Τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για 7 χρόνια άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και που δουλεύουν».