Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κ.Ο. οι Ευκλ. Τσακαλώτος και Π. Πέρκα – Επιστολή Σ. Φάμελλου στον Κ. Τασούλα

Φωτ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ζητήσει από τους δύο βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.

Στην επιστολή προς τον κ. Τασούλα, ο κ. Φάμελλος σημειώνει ότι «η βουλευτής κα Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και ο βουλευτής κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν των δηλώσεων αποχώρησής τους από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τίθενται εκτός της Κ.Ο.».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι εν λόγω βουλευτές πρέπει να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στο κόμμα, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα».

Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ζητήσει χθες από τους δύο βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους.

Σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, η Πέτη Πέρκα είχε δηλώσει ότι προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί δίχως να παραδώσει την έδρα της, ενώ ανάλογη στάση αναμενόταν πως θα κρατήσει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σημειώνεται ότι τα δύο στελέχη της «Ομπρέλας» ανήκουν στους 45 που υπέγραψαν το κείμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παραιτήθηκαν από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ οι Γ. Κυρίτσης και Τρ. Μηταφίδης

Την παραίτησή τους από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν στο μεταξύ οι πρώην βουλευτές Γιώργος Κυρίτσης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Στη δήλωση παραίτησης του προς τη γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ε. αναφέρουν ότι «με ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα μας οδηγείται στον πολιτικό εκφυλισμό και τη διάλυση». «Με τη διχαστική ομιλία του στην ΚΕ – μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς – κατήργησε ουσιαστικά τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Με τις αμετροεπείς, προσβλητικές επιθέσεις του κατά ιδρυτικών στελεχών του κόμματος, δημιουργεί κλίμα διωγμού όσων διαφωνούν με τις χωρίς αρχές μεθοδεύσεις του», προσθέτουν.

Σημειώνουν ότι υποβάλλουν την παραίτηση τους από την Κ.Ε. «επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε την παραμόρφωση της φυσιογνωμίας του κόμματος και το αρνητικό, για το κόμμα και τις λαϊκές ανάγκες, πολιτικό σχέδιο που φιλοτεχνεί η περί τον πρόεδρο ηγετική ομάδα». Επιπλέον, δηλώνουν ότι «δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να απευθυνθούμε στη βάση του κόμματος και να παλέψουμε για τις απόψεις μας ως απλά μέλη».