Skip to main content

Πέτη Πέρκα: Δεν παραδίδω την έδρα – Ο Στ. Κασσελάκης καταπάτησε το καταστατικό

(EUROKINISSI)

«Οι ψηφοφόροι με ψήφισαν ως μέλος ενός ριζοσπατικού αριστερού κόμματος κι όχι ενός κόμματος όπως αυτό των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ»

«Δεν πρόκειται να παραδώσω την έδρα μου» ξεκαθάρισε η βουλευτής Πέτη Πέρκα, που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλα στελέχη στελέχη της «Ομπρέλας». «Έχω νωπή λαϊκή εντολή από τους ψηφοφόρους της εκλογικής μου Περιφέρειας. Κι αυτοί με ψήφισαν ως μέλος ενός ριζοσπατικού αριστερού κόμματος κι όχι ενός κόμματος όπως αυτό των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ» δήλωσε σήμερα στον Ant1, απαντώντας στις βολές του Στέφανου Κασσελάκη που κάλεσε χθες τους αποχωρήσαντες να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα.

Η ίδια εξήγησε αναφορικά με την στάση της πως δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με σκοπό να αποχωρήσει, ωστόσο – όπως είπε – «όλα αυτά που άκουσα στην ομιλία του κ. Κασσελάκη, περί δημοψηφίσατος, 5ης φάλαγγας, καμαρίλας κ.α, δεν μου άφησαν και πολλά περιθώρια».

«Απορώ ειλικρινά με τους συντρόφους που άκουγαν τον Κασσελάκη να λέει όσα είπε και δεν αποχώρησαν από την αίθουσα», πρόσθεσε.

Αντέτεινε ακόμη πως «ο νέος πρόεδρος του κόμματος είναι αυτός που καταπάτησε το καταστατικό και κάθε έννοια δεοντολογίας». Όπως είπε «ο κ. Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή άρχισε να λειτουργεί αντικαταστατικά. Τη μια μέρα εκλέχθηκε πρόεδρος και την επόμενη άρχισε να καρατομεί στελέχη».

Η κ. Πέρκα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε ένα νέο κόμμα που θα δημιουργηθεί και μπορεί να κατέβει στις επόμενες ευρωεκλογές.

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «μπορεί να είχαμε κάποιες διαφωνίες, αλλά ποτέ δεν τον υπονομεύσαμε». «Δεν τον εκφράζει ο Κασσελάκης. Τουναντίον με όσα λέει για την κατάσταση στο κόμμα που παρέλαβε είναι σαν να στρέφεται κατά του Τσίπρα που ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Θα αισθανόμουν ανακουφισμένη αν είχε μιλήσει ο Τσίπρας εδώ και καιρό, αλλά αυτό είναι ξεκάθαρα δική του επιλογή».