Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες και η «αψιμαχία» για τους απόδημους

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για την εκλογή του - Το θέμα των αποδήμων κυριάρχησε στη στιχομυθία που είχαν

Το πρώτο τετ α τετ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν χειραψία, ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες κυριάρχησε το θέμα των αποδήμων, με τον κ. Κασσελάκη να τονίζει πως «έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω» και να επισημαίνει πως πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκλέγουν εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Κάναμε μία καλή αρχή με το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους» απάντησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «θα τα συζητήσουμε όλα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

Ακολουθεί η στιχομυθία που είχαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλημέρα, κύριε πρόεδρε.

Στέφανος Κασσελάκης: Καλημέρα, πώς είστε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σας.

Στέφανος Κασσελάκης: Ευχαριστώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλό μήνα.

Στέφανος Κασσελάκης: Καλό μήνα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσαρμοστήκατε στους νέους χώρους;

Στέφανος Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμη σύντομα, αλλά μία μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα και στην Ελλάδα. Όπως ξέρετε, έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνικό στοίχημα οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους με ισονομία και την ισοπολιτεία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάναμε μία καλή αρχή με το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε…

Στέφανος Κασσελάκης: Ναι, αλλά αυτό είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς, ώστε να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα τα συζητήσουμε… Ο εκλογικός νόμος εν όψει των εκλογών είναι καθορισμένος, προφανώς το δικαίωμα στο εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αλλά φαντάζομαι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε.

Στέφανος Κασσελάκης: Ένας Έλληνας του εξωτερικού δεν το έχει.

«Αναγνωριστική» συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη στη Βουλή – Οι πρώτες φωτογραφίες

naftemporiki.gr