Skip to main content

Χρ. Σπίρτζης στο Naftemporiki TV: Το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, ευκαιρία να επιδοκιμαστεί ή αποδοκιμαστεί μια πορεία συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Νομίζω ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, αυτό που παρακολουθούμε είναι πρωτόγνωρο, έπρεπε πρώτα να πάμε στην διαδικασία του Συνεδρίου και μετά στην επιλογή Προέδρου, συνέβη μια βαθιά διαίρεση στην βάση του κόμματός μας, όλοι πρέπει να πάνε σε μια πολιτική διαδικασία και να προσπαθήσουν την σύνθεση των απόψεων, εγώ θεωρώ απαράδεκτο μια δημοκρατική διαδικασία να αμφισβητείται, υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας» δήλωσε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι.

Ο κ. Σπίρτζης σε άλλο σημείο της συνέντευξης εξέφρασε την άποψη πως «ήταν μεγάλη η απώλεια του Αλέξη Τσίπρα για τον χώρο, υπήρχαν φωνές που ακύρωναν τις προσπάθειες που αναλάμβανε ο κ. Τσίπρας». Ανέφερε εξάλλου ότι μπορεί να αποφευχθεί η διάσπαση αν υπάρξουν πολιτικές διαδικασίες και σεβασμός στην εκλογική διαδικασία που προηγήθηκε, ενώ ερωτηθείς σχετικά, υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα.

Τέλος ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως «θεωρώ ότι τα δημοσκοπικά αποτελέσματα δεν θα είναι εγκάρδια και ελπιδοφόρα ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για το ΠΑΣΟΚ». Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι «μπορεί να ξεκινήσει ένας διάλογος για συμπόρευση και συνεργασία σε προγραμματική βάση, μπορούμε να έχουμε πολιτική σύγκλιση. Το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές θα δώσει την ευκαιρία στον λαό να επιδοκιμάσει ή να αποδοκιμάσει μια τέτοια πορεία συνεργασίας».