Skip to main content

Χρ. Σπίρτζης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσουν διάλογο ακόμη και για κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Τα δύο κόμματα πρέπει να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει τη συμπόρευση, δήλωσε ο κ. Σπίρτζης

Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί «το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μίας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προοδευτικής κατεύθυνσης» εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Πρέπει θεσμικά και συγκροτημένα τα δύο κόμματα να ξεκινήσουν έναν κύκλο διαλόγου και στα όργανά τους και μεταξύ τους να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει τη συμπόρευση, ακόμη και για κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως είπε «αν πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας θα οδηγηθουμε εκεί για να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του δημοκρατικού κόσμου της χώρας».

Ερωτηθείς για το ποιος θα ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς τα δύο κόμματα έχουν νέους ηγέτες, απάντησε ότι υπάρχουν πολλές διαδικασίες, όπως να επιλεγεί ύστερα από ένα κοινό συνέδριο ή από πολιτική συμφωνία.

«Δεν μπορεί να αναλώνονται και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στο ποιος θα απορροφήσει τον άλλον αφήνοντας τη συντηρητική παράταξη να αλωνίζει» επισήμανε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε πως «δεν γίνεται να έχουμε μικροκομματικές λογικές».