Skip to main content

Νίκος Χαρδαλιάς στο Naftemporiki TV: Δεν θα αφήσω κανέναν πολίτη πίσω, θα είμαι και στις 66 γειτονιές

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Naftemporiki TV

«Αγαπώ την ευθύνη, έχω αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορώ να ανταποκριθώ» δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Δεν πρόκειται να μείνω απλά στις αρμοδιότητές μου, οτιδήποτε αφορά τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών θα είναι και αρμοδιότητα και ευθύνη μου» δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Δεν θα αφήσω κανένα πολίτη πίσω, θα είμαι και στις 66 γειτονιές. Έχω δυσανεξία στο γραφείο, θέλω να είμαι έξω στο πεδίο» διαβεβαίωσε ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στον Λάμπη Ταγματάρχη και στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο στη διάρκεια της εκπομπής On Politics.

«Η Αυτοδιοίκηση ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη»

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως η Αυτοδιοίκηση «ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη» και αναφέρθηκε στη διαδρομή του στα κοινά και στην εμπειρία που απέκτησε μέσα από τις θέσεις που κατείχε. «Είχα την ευλογία να είμαι 12 χρόνια δήμαρχος στην πόλη μου, έκανα το 96,4% των πραγμάτων που είχα δεσμευθεί το είχα αφήσει πίσω το κομμάτι της αυτοδιοίκησης όμως η ζωή κάνει κύκλους. Ήμουν δήμαρχος, άρα ξέρω πώς λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση, μετά ήμουν περιφερειακός σύμβουλος και έμαθα πώς λειτουργεί ο β΄βαθμός της Αυτοδιοίκησης. Έπειτα βρέθηκα κρατικός λειτουργός, είδα πώς λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός οπότε τώρα έχω τη συνολική εικόνα» ανέφερε.

«Είμαι έτοιμος να αναλάβω ευθύνες»

Σε ό,τι αφορά τις χρόνιες παθογένειες με τη διάχυση και την αλληλεπικάλυψη αρμοδιοτήτων ο κ. Χαρδαλιάς παρατήρησε πως «για κάθε πρόβλημα που υπάρχει πρέπει να υπάρχει ένας υπεύθυνος». «Αυτός θα λογοδοτεί. Στο μέτρο που αφορά τις δικές μας αρμοδιότητες είμαι έτοιμος να αναλάβω ευθύνες, αλλά συγκεκριμένες ευθύνες στις οποίες δεν θα μπλέκουμε στη λογική των ‘ανευθυνοϋπεύθυνων’. Αν κάποιους ελέγχους πρέπει να κάνει η Περιφέρεια θα τους κάνει μόνο η Περιφέρεια για να μπορεί να λογοδοτεί. Αν κάποια άλλα πρέπει να τα αναλάβει το κράτος, προφανώς θα τα αναλάβει μόνο το κράτος. Οτιδήποτε αφορά την Αττική – όποιος και να αναλάβει οποιαδήποτε αρμοδιότητα – εγώ θα είμαι εκεί για να παρακολουθώ πόσο ο καθένας κάνει καλά ή όχι τη δουλειά του» δήλωσε.

Χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» για τον ίδιο «να αναδείξουμε όχι μόνο τι μπορεί να κάνει η Περιφέρεια, αλλά και να φύγουμε και εκτός των απλών αρμοδιοτήτων του Περιφερειάρχη». «Χρειάζεται να ανοίξουμε νέους δρόμους… Επειδή υπήρξα δήμαρχος και κρατικός λειτουργός πρέπει να συμφωνήσουμε ότι τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται στη λογική των αρμοδιοτήτων, αλλά στη λογική των δυνατοτήτων» σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

«Να αφήσουμε πίσω αγκυλώσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφήνουν τις μελέτες στα συρτάρια και τα έργα στα μισά»

Στο πνεύμα αυτό, ανέφερε πως έχει κάνει μία μεγάλη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και – όπως είπε – «ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω αγκυλώσεις του κράτους και γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφήνουν τις μελέτες στα συρτάρια και τα έργα στα μισά».

Το σχέδιο για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου, υπαγόμενου στον Περιφερειάρχη

«Ό,τι καναμε στην πανδημία και πετύχαμε θα κάνουμε και στη διαχειριση αυτής της κατάστασης» επισήμανε και αναφέρθηκε στο σχέδιο του για τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου που θα υπάγεται στον Περιφερειάρχη. Όπως εξήγησε, «το Παρατηρητήριο θα είναι μία επιστημονική ομάδα θα είναι μία μονάδα αυτόνομη υπαγόμενη απευθείας στον περιφερειάρχη όπου καθημερινά θα παρακολουθούμε όχι απλά τα έργα της Περιφέρειας, αλλά όλα τα έργα που γίνονται στην Περιφέρεια για να μπορούμε να λειτουργούμε και σας helpdesk των δήμων και όλων των υπολοίπων, να έχουμε συνολική εικόνα, να μην έχουμε επικαλύψεις και όταν προκύπτουν ζητήματα συντονισμού και αλληλουχίας έργων να έχουμε την ομπρέλα που χρειάζονται ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα».

«Αγαπώ την ευθύνη»

«Είμαι έτοιμος να το κάνω και ξέρω και θέλω και μπορώ και δεν είναι τσιτάτο, είναι δόγμα ζωής. Αγαπώ την ευθύνη, έχω αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορώ να αντεπεξέλθω, έχω μία ικανότατη ομάδα ανθρώπων που την επόμενη μέρα θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία που έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη. Ο κόσμος κουράστηκε με τις αναλύσεις. Θέλει ένα πράγμα: λύσεις» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Σε όλες τις δύσκολες στιγμές ο πρωθυπουργός ήταν εκεί»

Αναφερόμενος στη σημερινή παρουσία του στον Βύρωνα από κοινού με τον πρωθυπουργό σημείωσε πως ήταν μία «πολύ σημαντική επίσκεψη όχι μόνο για την πόλη του Βύρωνα και τη γειτονιά που μεγάλωσα, αλλά και για τους γονείς μου, γιατί στο τέλος της διαδρομής αυτό που μένει είναι πόσο σου έχει συμπαρασταθεί η οικογένεια. Σε κάθετί που κάνω, πάνω από όλα θέλω να κάνω την οικογένειά μου περήφανη» είπε.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Με τον πρωθυπουργό τα 4-5 τελευταία χρόνια βρεθήκαμε στο πεδίο μαζί. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές ο πρωθυπουργός ήταν εκεί και ήταν δίπλα μας σε όσους επιχειρούσαμε στο πεδίο» πρόσθεσε.

«Τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης επιβάλλουν συνεργασίες»

Σχετικά με το αν τα κόμματα πρέπει να έχουν λόγο ή να παραμένουν έξω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Όσοι εμπλεκόμαστε στα κοινά έχουμε κάποιες πολιτικές διαδρομές, ιδεολογικές αφετηρίες, βιώματα. Το να προσπαθεί κανείς να κρύψει την πολιτική του αναφορά είναι λάθος». Ωστόσο, όπως έσπευσε να συμπληρώσει ο χώρος της Αυτοδιοίκησης απαιτεί συνεργασίες. «Προφανώς προέρχομαι από τη Ν.Δ. και την κεντροδεξιά παράταξη όμως έχω αποδείξει στο πεδίο και στις συνεργασίες μου ότι μπορώ να συνεργαστώ με όλους. Τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης επιβάλλουν τέτοιες συνεργασίες» τόνισε.

naftemporiki.gr