Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Στηρίζω ανεπιφύλακτα τον Ν. Χαρδαλιά – Η εκλογή στην Περιφέρεια Αττικής να τελειώσει από την πρώτη Κυριακή

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε παρόντες» ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κατοίκους του Βύρωνα

Την ανεπιφύλακτη στήριξή του στον Νίκο Χαρδαλιά εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Βύρωνα, καλώντας τους πολίτες να δώσουν στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τη δυνατότητα «να κάνει πράξη το δικό του όραμα», εκλέγοντάς τον από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να στηρίξω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Ν. Χαρδαλιά ως του επόμενου Περιφερειάρχη Αττικής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, όπου τον υποδέχθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πατέρα του Γιώργο.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Θέλω να δώσετε τη δυνατότητα στον Νίκο να κάνει πράξη το δικό του όραμα και να δώσετε και τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μπορεί να συνεργαστεί με Περιφερειάρχες με τους οποίους μπορεί να μιλήσει την ίδια γλώσσα. Θέλω να βάλουμε έναν στόχο, έναν στόχο ο οποίος είναι απολύτως εφικτός: η εκλογή της Περιφέρειας Αττικής να τελειώσει αυτή την Κυριακή. Θα τελειώσουμε από τον πρώτο γύρο και θα έρθω πάλι, το βράδυ της Κυριακής, στο εκλογικό κέντρο του Νίκου να γιορτάσουμε μία μεγάλη επιτυχία» είπε ο πρωθυπουργός. Όπως σημείωσε «θα είναι νίκη του Βύρωνα, θα είναι νίκη της Αττικής και θα είναι και νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διαδρομή του Νίκου Χαρδαλιά, στη συνεργασία που είχε μαζί του και στην ανταπόκρισή του σε «δύσκολες αποστολές».

«Με τον Νίκο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τότε που και εγώ έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Συμπληρώνονται σχεδόν 20 χρόνια από τότε που εκτέθηκα για πρώτη φορά στη λαϊκή κρίση και με τη δική σας στήριξη εκλέχθηκα τότε πρώτος βουλευτής Αθηνών. Πέραν της φιλικής μας σχέσης, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Νίκο σε μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμες αποστολές. Σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική προστασία, δώσαμε μαζί μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη, με την πρωτοφανή πανδημία η οποία χτύπησε την πόρτα πριν από τρία χρόνια. Και θέλω να σας πω ότι εκτίμησα στον Νίκο όχι μόνο τις διαχειριστικές ικανότητες που όλοι σας γνωρίζετε εδώ, ως δημότες του Βύρωνα, ότι διαθέτει, αλλά εκτίμησα και το τσαγανό και τη διάθεση να βγει μπροστά και να αναλάβει δύσκολες αποστολές» είπε.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε εκεί, παρόντες»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στην πολιτική «δεν πρέπει να φοβόμαστε την ευθύνη». «Έχει δίκιο ο Νίκος όταν το τονίζει αυτό. Να μην κρυβόμαστε από τα δύσκολα, να στεκόμαστε μπροστά στους πολίτες με θάρρος, να ακούμε την κριτική τους και να προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό σημαίνει να μπαίνουμε στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε εκεί, παρόντες, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες κάθε μέρα. Αυτό κάνουμε» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας:

«Το κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση και αυτό οφείλει να κάνει και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία την επόμενη πενταετία θα έχει να αναλάβει έναν εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στο συνολικό αναπτυξιακό μας όραμα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα στέκεται κοντά στην καθεμία και στον καθέναν από εσάς, προκειμένου να μπορούμε να διορθώνουμε χρόνιες παθογένειες, να στηρίζουμε τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας, να βελτιώνουμε την καθημερινότητα».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ποια είναι η πολιτικά κυρίαρχη δύναμη»

Επισήμανε ακόμη πως από την πρώτη στιγμή ο ίδιος δεν έκρυψε τη διάθεση να δοθεί μια έντονη πολιτική χροιά στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Όπως είπε, «το κάναμε αυτό όχι γιατί μας ενδιαφέρει να βάψουμε τον χάρτη για ακόμα μια φορά γαλάζιο -τον βάψαμε γαλάζιο στις δυο εκλογές, του Μαΐου και του Ιουνίου, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα ποια είναι η πολιτικά κυρίαρχη δύναμη. Το κάναμε, όμως, γιατί θέλαμε να στηρίξουμε πρόσωπα τα οποία θα συμμερίζονται την αντίληψή μας για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και θα μπορούν να υλοποιήσουν, σε συνδυασμό με την κεντρική κυβέρνηση, κρίσιμες πολιτικές επιλογές».

«Για σκεφτείτε, παραδείγματος χάρη, αν δεν είχαμε έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει τι σημαίνει πολιτική προστασία από μέσα και την έχει υπηρετήσει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε αύριο με την Περιφέρεια Αττικής στο καινούριο μας σχέδιο για την πολιτική προστασία. Ο Νίκος το έχει αποδείξει αυτό. Το έχει αποδείξει ως Δήμαρχος, το έχει αποδείξει στον Υμηττό, το έχει αποδείξει ως Υφυπουργός, το έχει αποδείξει στη συνέχεια ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας -διότι πρέπει να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις πολύ πιο αποτελεσματικά στα επίπεδα της πολιτική προστασίας. Τέτοιους ανθρώπους, λοιπόν, χρειαζόμαστε για να μπορούμε να υλοποιούμε και εμείς το δικό μας όραμα» τόνισε.

«Η Περιφέρεια Αττικής για τα επόμενα πέντε χρόνια έχει έναν πολύ σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο να παίξει. Έχει σημαντικούς πόρους. Πόρους τους οποίους αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε από το καινούργιο ΕΣΠΑ, πόρους τους οποίους πρέπει να διαθέσουμε σε σημαντικά έργα υποδομών, τα οποία πρέπει να γίνουν σε όλη την Αττική. Εγώ χαίρομαι για αυτό το οποίο λέει ο Νίκος, ότι θα είναι Περιφερειάρχης και των 66 Δήμων, γειτονιών και των πολλών περισσότερων γειτονιών της Αθήνας. Και ειδικά εκείνων των περιοχών που χρειάζονται περισσότερη κρατική μέριμνα» υπογράμμισε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «την Κυριακή θα γιορτάσουμε μία ακόμα μεγάλη πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

naftemporiki.gr