Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Συνάντηση είχαν το πρωί της Τρίτης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο.

Στην αρχή της συνάντησης, ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε στον Σωκράτη Φάμελλο ότι θα συνεχίσει το έργο του, ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο και τις πρώτες αλλαγές σε θέσεις-κλειδιά του κόμματος που αποφάσισε χθες ο κ. Κασσελάκης.

Υποδεχόμενος το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη που σε καλωσορίζω στη έδρα της παραγωγής της πολιτικής… Και όπως είπα το πρώτο βράδυ, είμαστε εδώ για να πιάσουμε δουλειά γιατί η κοινωνία μας έχει ανάγκες και αγωνίες και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μεγάλη τιμή και ευθύνη κι όλοι με τις δικές σου πλάτες».

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ Σωκράτη και να συνεχίσεις ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να κάνει την πολύ καλή δουλειά που συνηθίζεις να κάνεις και πάντα για το καλό του τόπου».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών τους μπροστά στην κάμερα ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «με συλλογικότητα, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την χώρα και την κοινωνία μας». «Ακριβώς αυτό», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης. «Όπως έχω πει, η υποψηφιότητά μου ήταν κινηματική και έχουμε ευθύνη απέναντι στους 150.000 ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν ως παράταξη αλλά και σε όλο τον κόσμο να παράγουμε καλό έργο μέσα στη Βουλή, αλλά να είμαστε μέσα και έξω στην κοινωνία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα και να συνεχίσεις δυνατά», πρόσθεσε.

Συνομιλία με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ – Στα «σκαριά» επίσκεψη στην Κύπρο

Συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τον συγχαρεί, είχε σήμερα ο κ. Κασσελάκης.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τονίστηκε «η σημασία που έχει ο κοινός αγώνας των δύο κομμάτων και όλων των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων για κοινωνική δικαιοσύνη, βιώσιμες πολιτικές απέναντι στην κλιματική κρίση και επανεκκίνηση των συνομιλιών για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο των Αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί που διεκόπησαν στον Κραν Μοντανά».

Οι κ. Κασσελάκης και Στεφάνου συνομίλησαν παράλληλα για τη συνάντησή τους κατά την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνομιλία και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τον συγχαρεί.