Skip to main content

Συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη στη Βουλή: «Προοπτική με ενότητα και συντροφικότητα»

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με την άνετη επικράτηση Κασσελάκη στις εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνάει στην μετά - Τσίπρα εποχή.

Στο γραφείο του στη Βουλή υποδέχθηκε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας για την αλλαγή σκυτάλης. Στις 14:00 ο κ. Κασσελάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Πρώτη ευχή που έλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν να είναι… σιδεροκέφαλος. «Στέφανε συγχαρητήρια και από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος και να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Κασσελάκη, προσθέτοντας πως «για όποιον μπαίνει στην πολιτική, οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες και πολλές».

Τις δυσκολίες τις γνωρίζεις, ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να δώσουμε προοπτική με ενότητα και συντροφικότητα». Τόνισε δε πως από τη χθεσινή ομιλία του νικητή των εσωκομματικών εκλογών κρατάει τη φράση ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος.

«Έτσι είναι. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα, ενώ στους συντρόφους ο πρώτος είναι ο πρώτος και ο δεύτερος πρώτος» απάντησε ο κ. Κασσελάκης.

Ζητούμενο η ενότητα στην μετά – Τσίπρα εποχή

Με την άνετη επικράτηση Κασσελάκη στις εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνάει στην μετά – Τσίπρα εποχή.

Πρώτο μεγάλο ζητούμενο είναι η διατήρηση της ενότητας, αφού η γκρίνια και τα καρφιά έχουν ήδη αρχίσει από στελέχη που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Στέφανο Τζουμάκα. Επόμενη μεγάλη πρόκληση για τον νέο αρχηγό είναι να δείξει ότι μετά τη συντριπτική ήττα των εθνικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακάμψει στην κάλπη.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολύ κοντά για να μπορεί να υπάρξει μία ουσιαστική αλλαγή εικόνας, ωστόσο το αποτέλεσμα της κάλπης των Ευρωεκλογών  θα πει πολλά για την πορεία του κόμματος και την απήχηση του νέου αρχηγού ευρύτερα στην κοινωνία.

Ε. Αποστολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργεί σαν κόμμα

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη Βουλή συνοδευόμενος από τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος τον στήριξε δημοσίως και ήταν κοντά του κατά την προεκλογική μάχη. Ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σήμερα δικαιωμένος για την επιλογή του να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας ότι αρχίζει μια νέα ημέρα «με δουλειά, με προοπτική και με την πεποίθηση ότι θα καταφέρει πλέον το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιαστεί από την κοινωνία ξανά».

Διεμήνυσε επίσης ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου και αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξουν πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα λειτουργεί σαν κόμμα. Ούτε τάσεις, ούτε φατρίες, ούτε επαναστάσεις» είπε χαρακτηριστικά. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).