Skip to main content

Έφη Αχτσιόγλου: Το υποτιθέμενο SMS σε Τσίπρα και η διάψευση και από τις δύο πλευρές

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Το δήθεν «συμβάν» προκάλεσε έντονα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πλαστός αποδείχθηκε ο ισχυρισμός ιστοσελίδας ότι η Έφη Αχτσίογλου είχε στείλει SMS στον Αλέξη Τσίπρα  με το οποίο του ζητούσε την παραίτησή του καθώς και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές διέψευσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

«Παραμύθια και αγριότητες»

Το δήθεν «συμβάν» που προκάλεσε έντονα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέψευσε πρώτη χθες η πλευρά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε μίλησε για κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, με έκτακτη αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα της Αυγής κατήγγειλε «ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί» ο κ. Τσίπρας είναι ότι «οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε είδους συνωμοσίες εσωκομματικού τύπου, ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών». «Σιγά μην το κάνει τώρα» πρόσθεσε ο κ. Καρτερός παίρνοντας αποστάσεις από τα fake news ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «παραμύθια και αγριότητες που διακινούνται στο διαδίκτυο».

«Η αθλιότητα τελειώνει εδώ»

Λίγες ώρες αργότερα και η ίδια η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε κατηγορηματικά ότι η σχετική αναφορά είναι ψευδής και προανήγγειλε μάλιστα ότι θα κινηθεί νομικά κατά της ιστοσελίδας που την διακίνησε.  «Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ. Ήμουν ο άνθρωπος που μέχρι την τελευταία μέρα δούλευα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις πολιτικές μας αποφάσεις, δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω. Το ίδιο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό μου. Το ξέρετε αυτό. Το ξέρουν και οι συκοφάντες αυτό» σημείωσε. Μάλιστα κάλεσε και τον ανθυποψηφιό της Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση κατά της κατασκευασμένης είδησης υπενθυμίζοντας ότι η ίδια τον είχε στηρίξει στις χυδαίες ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε. «Να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης πέρι δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα» τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου.

Το δημοσίευμα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το διαψευσθέν δημοσίευμα η κυρία Αχτσιόγλου έστειλε SMS στον κ. Τσίπρα με το οποίου του ζητούσε «να παραιτηθεί στις 16 Οκτωβρίου δρομολογώντας τις διαδικασίες της εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ». Το εν λόγω δημοσίευμα αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο: «το μήνυμα που εξόργισε τον Αλέξη και τα βρόντηξε». Επίσης, η αναφορά περί του υποτιθέμενου SMS διακινήθηκε και από άλλες ιστοσελίδες αλλά «κατέβηκε» όταν διαψεύσθηκε από την κυρία Αχτσιόγλου.