Skip to main content

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την πρωτιά του στον α’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Άκης Σκέρτσος: Ένας υποψήφιος με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη δεν νομίζω ότι λύνει το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Με δηκτικά σχόλια τοποθετήθηκαν κυβερνητικά στελέχη για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στον α’ γύρο των εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν και μπήκε τελευταίος στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση και με αβαντάζ το προβάδισμα 9 μονάδων που πέτυχε θα «κονταροχτυπηθεί» στον δεύτερο γύρο της Κυριακής με την Έφη Αχτσιόγλου.

Χθες – κι ενώ οι εκλογές ήταν σε εξέλιξη – ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να σχολιάσει στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ την εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για να παραπέμψει στη φράση του Μάο «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Πρόσθεσε ακόμη πως «προσβλέπει σε μία αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα έχει μάθει από τα λάθη της και η οποία θα δώσει έμφαση στην ουσία και όχι στην επικοινωνία και στον ποιοτικό λόγο και όχι στην τοξικότητα».

Ωστόσο, υπό τα νέα δεδομένα που δρομολογεί η πρωτιά του κ. Κασσελάκη, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκερτσος, ανέβασε σήμερα τους τόνους της κριτικής σχολιάζοντας πως «ένας υποψήφιος με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη δεν νομίζω ότι λύνει το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Δεν θέλω να σχολιάσω πρόσωπα που δεν έχουν μεγάλη διαδρομή, δεν γνωρίζουμε από που έρχονται τι είναι τι και τι εκφράζουν». «Η πολιτική είναι μία υπόθεση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και πρέπει καθημερινά όλοι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» τόνισε μιλώντας στον Ant1.

Με τη σειρά του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ εστίασε στους λόγους που οδήγησαν στην επικράτηση του κ. Κασσελάκη.  «Νομίζω ότι επειδή η Αριστερά βρίσκεται σε μια βαθιά περιδίνηση, η οποία έχει κατά την γνώμη μου στρατηγικό χαρακτήρα και βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση, υπάρχει μια πολύ βαθιά απογοήτευση σε έναν κόσμο ο οποίος ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ από το προσωπικό που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα ζητήματα αυτά τα χρόνια. Και θεωρώ ότι το ποσοστό αυτό αποτυπώνεται και στη σχετική επικράτηση του κ. Κασσελάκη» δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχει να κάνει με μια επίκριση, μια επιτίμηση του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ στους ανθρώπους που χειρίστηκαν τα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα και στην αναζήτηση κάτι διαφορετικού» συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε παραπέμποντας στις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Ο κ. Τσακαλώτος το χαρακτήρισε αυτό μεταπολιτική, έχει τέτοια χαρακτηριστικά, αν αυτό μπορεί να οδηγήσει κάπου καλά θα το δούμε» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές, παρατήρησε πως «η προσέλευση ήταν χαμηλότερη από τότε που ήταν να βγει μόνος ο κ. Τσίπρας. Δηλαδή σε μια μη ανταγωνιστική εκλογή, που δεν κρινόταν και τίποτα, είχαν περισσότερο κόσμο» είπε, διερωτώμενος γιατί πανηγυρίζουν για την προσέλευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Κασσελάκη είχε τοποθετηθεί και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στις παραμονές των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Status της Θεσσαλονίκης: «Η πολιτική είναι άθλημα μαραθωνίου και όχι καταστόρι. Ο κ. Κασσελάκης μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι είναι πολύ καλός σπρίντερ. Το αν είναι καλός στον μαραθώνιο δεν το ξέρω, έχει πολύ δρόμο ακόμη αυτή η ιστορία».

«Αν τον βγάλουν μπράβο, με’ γεια τους με χαρά τους. Ο ενθουσιασμός στην πολιτική είναι κάτι που εύκολα δημιουργείται και εύκολα χάνεται. Φαντάσου να βγάλουν τον Κασσελάκη και να αποδειχθεί πολιτικό παλτό» συμπλήρωσε.