Skip to main content

Έφη Αχτσιόγλου: Την Παρασκευή η κεντρική πολιτική της εκδήλωση εν όψει των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Dimitris Kapantais / SOOC

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Gazarte, στο Γκάζι

Την ερχόμενη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 στο Gazarte (Βουτάδων 34, Γκάζι, Αθήνα) θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική εκδήλωση και ομιλία της στην Αθήνα η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου.

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

  • Διάνα Βουτυράκου (Επιστήμονας ρομποτικής, ιδρύτρια της ΜΚΟ Unique Minds)
  • Νάσος Ηλιόπουλος (Βουλευτής, μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.)
  • Δημήτρης Λυρίτσης (Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Α.)
  • Αριστείδης Μπαλτάς (Ομότιμος καθηγητής Ε.Μ.Π., π. Υπουργός Πολιτισμού)
  • Γιώργος Παπαδημητρίου (Cοurier, πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων Ταχυδρομικών-Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής)
  • Όμηρος Πουλάκης (Ηθοποιός)
  • Γαβριήλ Σακελλαρίδης (Οικονομολόγος)
  • Αγγελίνα Χαρένια (φοιτήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, δραστηριοποιούμενη στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φεμινισμού).

«Προδιαγεγραμμένη η καταστροφή στη Θεσσαλία – Η κυβέρνηση έχει ευθύνες σε όλα τα στάδια»

Σε συνέντευξή της σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Αχτσιόγλου άσκησε εκ νέου δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με φόντο τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές. «Στη Θεσσαλία έχει συντελεστεί μία ολοκληρωτική διάλυση», ενώ και «στον Έβρο η καταστροφή από την πυρκαγιά είναι τεράστια και οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς θα προχωρήσουν την επόμενη μέρα» σημείωσε.

Εστιάζοντας στις πλημμύρες στη Θεσσαλία τόνισε ότι «ήταν μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή», καθώς «ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα και ότι η περιοχή ήταν στα “κόκκινα”. Υπήρχαν χάρτες διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας αναρτημένοι από το 2018, οι οποίοι δεν επικαιροποιήθηκαν από την κυβέρνηση».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έχει ευθύνες και στα τρία στάδια της καταστροφής. Στο στάδιο της πρόληψης, όπου δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα. Στο στάδιο της εκδήλωσης του φαινομένου, με μη ενημέρωση των κατοίκων, μη έγκαιρη προειδοποίηση και μη παρουσία των αναγκαίων δυνάμεων για την προστασία τους. Στο στάδιο της αποκατάστασης, των αποζημιώσεων και του κινδύνου δημόσιας υγείας».