Skip to main content

Κακοκαιρία: Δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα – Στις πληγείσες περιοχές το Σαββατοκύριακο ο Κ. Μητσοτάκης

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Τι αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων

Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα, δημιουργείται με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των ενεργειών στη Θεσσαλία, που πλήττεται σφοδρά από την κακοκαιρία.

Όπως έγινε γνωστό μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, το Κέντρο που θα συσταθεί θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την εξής κατανομή έργου:

  1. Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)
  2. Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)
  3. Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)
  4. Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)
  5. Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)
  6. Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους).

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο

Τα εντεινόμενα προβλήματα από την κακοκαιρία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στη Θεσσαλία, οδήγησαν στην απόφαση να αναβληθεί η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τόσο η καθιερωμένη ομιλία όσο και η συνέντευξη τύπου θα γίνουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Στις πληγείσες περιοχές το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός

Όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας το Σαββατοκύριακο προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές, να πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές και να ενημερωθεί για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στις 2 το μεσημέρι θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

«Οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού επεμβαίνουν όπου είναι ανάγκη, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η προστασία των κρίσιμων υποδομών. Με απόφαση του πρωθυπουργού στήνεται ήδη Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα, όπου μεταβαίνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί», σημείωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, έκανε γνωστό πως επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να επιβλέψει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.