Skip to main content

Β. Στίγκας: Τρίωρη κατάθεση στην Εισαγγελέα του Α.Π. – Τι είπε για τον Ηλ. Κασιδιάρη

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα με στηρίζει ως πρόεδρο του κόμματος»

Για τρεισήμιση ώρες κατέθετε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, σχετικά με τις καταγγελίες του για «πρακτικές Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε».

Ο κ. Στίγκας, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επέμεινε ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις που «παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε από διάφορους και από εξωκοινοβουλευτικούς».

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, και ερωτηθείς για το εάν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα στην κατάθεσή του, αν εμμένει στις καταγγελίες του και αν στηρίζει τον Ηλία Κασιδιάρη δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα. Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο, αλλά και προς το πρόσωπό μου, άρα είναι στην Κ.Ο., συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος. Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ό,τι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε – όπως το είπα – από διάφορους και από εξωκοινοβουλευτικούς. Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στον Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε, αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρη, καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για τον Δήμο της Αθήνας».

Κοινή δήλωση των βουλευτών

Ο κ. Στίγκας διένειμε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση βουλευτών του κόμματος, με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα των «Σπαρτιατών» και την στήριξη προς το πρόσωπό του. Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ”Σπαρτιάτες”, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό, ο όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια), δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας. Ως βαθιά δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομές πράξεις και τακτικές. Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του προέδρου, Βασίλης Στίγκα και με τη βοήθεια του θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που τα δημιουργούν».

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις νομικές δυνατότητες που έχει. «Η κυβέρνηση νομοθετεί και από εκεί και πέρα δίνει τα εργαλεία στη Δικαιοσύνη. Δεν μιλήσαμε γι’ αυτό, αλλά κάθε δυνατότητα που έχουμε, είτε σε επίπεδο χρηματοδότησης είτε σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου, εμείς το εξετάζουμε και θα επανέλθουμε» είπε.

«Πάντα έχουν βαρύτητα αυτά που λες, αλλά πόσο μάλλον όταν τα λες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε μια συζήτηση αρχηγών κομμάτων, αξιολογούνται από τη Δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο. Και ό,τι και να πει ο οποιοσδήποτε στη συνέχεια, αυτά έχουν καταγραφεί και θα ελεγχθούν» πρόσθεσε σχετικά με τις παλινωδίες της ηγεσίας του κόμματος.

Σημείωσε τέλος πως «όλες αυτές οι εικόνες που βλέπουμε, για χρήματα, οι καταγγελίες για εκβιασμούς, είναι μία ακόμη απάντηση για το ποιος τελικά είναι αντισυστημικός, ποιος είναι χρήσιμος και ποιος μπορεί να κάνει καλύτερες τις ζωές μας».