Skip to main content

Στέφανος Κασσελάκης: «Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική όπως και η ζωή μου» – Ανακοίνωσε και επισήμως την είσοδο στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Το 5ο πρόσωπο που διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - «Το ελληνικό όνειρο δεν έχει χαθεί... Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο;» υπογραμμίζει ο 35χρονος επιχειρηματίας.

Με μία ανάρτηση στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι. Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988. Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς. Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του». Έτσι μας συστήνεται ο 35χρονος επιχειρηματίας, που με την υποψηφιότητά του έρχεται να ταράξει τα νερά. «Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν. Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μού επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια» συμπληρώνει.

Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο Πραγματικότητα

Ο κ. Κασσελάκης παρουσιάζει την επαγγελματική πορεία του και για την μικρή παρουσία του στην πολιτική σκηνή, τονίζει: «Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή».

«Η υποψηφιότητα που τώρα θέτω δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία» αναφέρει και σημειώνει: «Αρκετές γενιές χάθηκαν. Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε.
Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη». Θέτει δε στους ψηφοφόρους ευθέως το ερώτημα: «Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο; Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς, που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία»;
«Πάμε μαζί με σχέδιο. Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο» καταλήγει.

Από τις ΗΠΑ… στα Χανιά

«Αισθάνομαι την ανάγκη η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου» έγραψε χθες στην επιστολή του προς την τοπική νομαρχιακή επιτροπή και έγινε ουσιαστικά το 5ο 5ο πρόσωπο που μπαίνει στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, μετά τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα. Η νέα υποψηφιότητα έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του Διαρκούς Συνεδρίου στις 2 Σεπτεμβρίου και δημιουργεί νέα δεδομένα.

Ο άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να τον ανακάλυψε δεν είναι άλλος από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος και τον γνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης ήταν υποψήφιος στο ψηφοδελτίο επικρατείας του κόμματος στις γενικές εκλογές. Οι περισσότεροι τον έμαθαν μέσα από την τηλεοπτική του αντιπαράθεση με βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, όπου σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «Δεν είναι η άποψή μου, είναι η ζωή μου… Είμαι υποδεέστερος άνθρωπος εγώ από εσάς;». Με τον σύντροφό του Tyler Mcbeth έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί με παρένθετη μητέρα, όπως έχει ο ίδιος πει σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Στέφανος Κασσελάκης: Από τις ΗΠΑ… στα Χανιά – Όλη η πορεία έως τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι θέσεις του

Το τελευταίο διάστημα είχε εντείνει την παρουσία του στα social media, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για σείρα κρίσιμων ζητημάτων, από τα εθνικά θέματα, τη φορολογία και τα εργασιακά έως τη Δικαιοσύνη, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, και τα δικαιώματα. Έχει επίσης ανεβάσει μία πλατφόρμα για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων προτείνει πλήρη εξομοίωση όσων εργάζονται με «μπλοκάκι» σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου (σε αποζημιώσεις, επιδόματα, δώρα, άδεια μητρότητας κλπ), καθιέρωση προοδευτικής φορολογίας με γενναία ελάφρυνση για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ισχυρά κίνητρα σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που μεταφέρουν τη βάση τους εκτός Αθηνών, καθώς και σε επιχειρήσεις που διανέμουν μετοχές (stock options) στους υπαλλήλους τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Τάσσεται επίσης υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας και της συγκρότησης επαγγελματικού στρατού, με την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν θα εκκενώσουμε την Ελλάδα» – Η κριτική στην κυβέρνηση, οι θέσεις για εθνικά θέματα, Υγεία, Παιδεία, Εκκλησία

Τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Οι περισσότεροι τον έμαθαν μέσα από την τηλεοπτική του αντιπαράθεση με βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, όπου σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «Δεν είναι η άποψή μου, είναι η ζωή μου… Είμαι υποδεέστερος άνθρωπος εγώ από εσάς;». Με τον σύντροφό του Tyler Mcbeth έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί με παρένθετη μητέρα, όπως έχει ο ίδιος πει σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει άμεση εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, σε όλα τα ζητήματα ισότητας και κοινωνικής προστασίας που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (από τις γυναίκες και τα άτομα με αναπηρία μέχρι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις μονογονεϊκές οικογένειες, χωρίς καμία εξαίρεση). «Κόντρα στη συντηρητικοποίηση και “δεξιοποίηση”, η Ελλάδα να γίνει πρότυπο συμπερίληψης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη» τονίζει.