Skip to main content

Γ. Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Έχει ακόμη δρόμο η υπόθεση» της δολοφονίας του Μιχάλη

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ- Έχουν κληθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Για την εξέλιξη της έρευνας για παραλείψεις και εσφαλμένες κινήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας πριν και μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας ότι έχουν κληθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να καταθέσουν τις απόψεις τους. Παράλληλα, εκτίμησε ότι έχουν δρόμο ακόμη οι έρευνες για τον δολοφόνο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ήταν κάτι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο που δεν έπρεπε να γίνει», επανέλαβε για άλλη μια φορά ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επτά αξιωματικοί έχουν κριθεί ελεγχόμενοι για πειθαρχικό παράπτωμα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διδασκόμαστε από τα λάθη», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε την γενική απαξίωση της αστυνομίας γιατι προσφέρει πολίτιμη υπηρεσία».

Αναφερόμενος στις έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή είπε ότι είναι σε εξέλιξη, ωστόσο, αναγνώρισε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση και αναμένονται τα αποτελέσματα των κινητών τηλεφώνων που έχουν κατασχεθεί, η ανάλυση του DNA, το οπτικό υλικό. «Θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Νέα Φιλαδέλφεια: Άφαντο το μαχαίρι του δολοφόνου του Μιχάλη

Σχολιάζοντας την σύλληψη την σύλληψη του Έλληνα που οδήγησε τους Κροάτες χούλιγκαν στο σημείο της συμπλοκής, ο κ. Οικονόμου δεν διευκρίνισε εάν έχουν ταυτοποιηθεί κι άλλοι Έλληνες οπαδοί που εμπλέκονται στην υπόθεση. Όπως είπε, όλες οι κινήσεις γίνονται με βάση τις αποφάσεις της ανακρίτριας με στοιχεία που έχει από τη δικαιοσύνη και η υπόθεση δεν θα κλείσει προτού εξεταστεί και η τελευταία ένδειξη από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί και ό,τι έρχεται στη διάθεση των αρχών. «Έχει ακόμη δρόμο η υπόθεση», τόνισε.

Όσον αφορά τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει βήματα μετά την υπόθεση με την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, όμως χρειάζονται ενίσχυση και αυτή είναι η κατεύθυνση σε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Κλείνουμε τα παράθυρα που επιτρέπουν σε κάποιους να εκμεταλλεύονται τα κενά», είπε και πρόσθεσε πως η μάχη είναι παντού και ολιστική και θα δοθεί σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.