Skip to main content

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγοι Πράσινοι

Τις δυνάμεις τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο ενώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους Οικολόγους Πράσινους πορευτήκαμε μαζί σε όλα τα κινήματα και τα μέτωπα πάλης για τη προστασία του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας. Τώρα ήρθε η στιγμή, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ίδιο ψηφοδέλτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους Πράσινους».

«Πρόκειται, λοιπόν, για μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο, όμως, και το δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων Πράσινων έκανε γνωστό ότι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Διάκος στα Χανιά, ο Γιώργος Δημαράς θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου στην Κορινθία.

Επίσης, ο Δ. Πολιτόπουλος θα είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες και ο Κώστας Καλογράνης υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής, ο Γιώργος Δημητρίου στη Β΄ Πειραιά.

Στόχος είναι κατά τον κ. Τσιρώνη «να βοηθήσουμε σ΄ αυτή τη συμμαχία για να αλλάξει επιτέλους η μοίρα αυτού του τόπου. Για να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, αυτό το καθεστώς, το οποίο δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον –το οποίο θεωρούσε πολυτέλεια- αλλά καταστρέφει και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους.  Δεν μπορεί η Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί και η Ευρώπη να συνεχίσει σ΄ αυτή την κατεύθυνση. Η Ελλάδα σ΄ αυτή την κατεύθυνση οδηγείται αναπόφευκτα στην κατάρρευση, οδηγείται στην ξενοφοβία και τον φασισμό».