Skip to main content

Α. Λοβέρδος: Πράξη απελευθέρωσης η αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ – Αν έμενα, θα αντιδικούσαμε

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι η απόφασή του για αποχώρηση είχε ληφθεί πριν από καιρό, αλλά η προεκλογική περίοδος δεν επέτρεπε να ανακοινωθεί

«Πράξη απελευθέρωσης» χαρακτήρισε την αποχώρησή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ήταν μια πράξη απελευθέρωσης και έγινε με έναν τρόπο βελούδινο, που τον επέλεξα εγώ», σημείωσε και επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία διάθεση να αντιδικήσω με το κόμμα μου. Αν έμενα θα αντιδικούσα με το κόμμα μου».

«Οι κεντρικές μου θέσεις διαφωνίας εκτέθηκαν στην επιστολή μου στον πρόεδρο» σημείωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας ότι η επιστολή του ήταν εμπιστευτική. Επέμεινε, δε, ότι οι λόγοι αποχώρησής του είναι πολιτικοί.

Πάντως, όπως τόνισε, παραμένει απολύτως ενεργός πολιτικά. «Εγώ είμαι πολιτικός και έτσι θα ολοκληρώσω τον βίο μου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Μην νομίζουν ότι ο Λοβέρδος ελευθερώθηκε και εγκατέλειψε».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία, απάντησε «δεν τίθεται τίποτε». «Έχω ακούσει πάρα πολλά, δεν απάντησα, αλλά ούτε θα απαντώ. Εγώ θα διατυπώνω τις απόψεις μου, με βάση αυτές τις απόψεις θα κριθούν και ορισμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον μου», σημείωσε.

Όπως είπε, η απόφασή του για αποχώρηση είχε ληφθεί πριν από καιρό, αλλά η προεκλογική περίοδος δεν επέτρεπε να ανακοινωθεί. Σημείωσε εξάλλου ότι θα ήταν πιο δύσκολη η θέση του αν είχε εκλεγεί βουλευτής. Πάντως, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πικρία.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, είπε ότι «σε μεγάλο βαθμό» ισχύει ότι ήταν δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα. Ερωτηθείς αν αισθάνεται ΠΑΣΟΚ, απάντησε, «έχει τελειώσει αυτό για εμένα».

Ως προς τη φωτογραφία με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας, είπε ότι ο κ. Γεωργιάδης τον κάλεσε όπως όλους τους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας.

Οι 9 λέξεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αποχώρηση Λοβέρδου