Skip to main content

Ανδρέας Λοβέρδος: Πώς ήρθε το διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ανδρουλάκης- Λοβέρδος: Δύο «ξένοι» στο ίδιο κόμμα.

Χρονικό προαναγγελθέντος διαζυγίου χαρακτηρίζουν όσοι γνωρίζουν από τα «μέσα» τα τεκταινόμενα  στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, την πλήρη αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από  όλα τα όργανα του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην επιστολή του, την οποία χαρακτηρίζει «άκρως εμπιστευτική»-άρα δεσμεύει τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη να μην την δημοσιοποιήσει-επικαλείται λόγους «αμιγώς πολιτικούς» για την απόφασή του αυτή.

Οι 9 λέξεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αποχώρηση Λοβέρδου

Σύμφωνα με γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος φέρεται να έχει διαφωνήσει με την σαφή αντιπολιτευτική γραμμή του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι της Νέας Δημοκρατίας τόσο προεκλογικά, όσο και μετά την υπερψήφιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον ελληνικό λαό.  «Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήθελε να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ μια πιο κεντρώα γραμμή, αλλά θεωρεί ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν απευθύνθηκε προς το κέντρο», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, μιλώντας στη «Ναυτεμπορική».

Προσθέτουν μάλιστα ότι στην κίνηση του Α. Λοβέρδου έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής. Ταυτόχρονα μάλιστα δεν επανεξελέγησαν και πρώην βουλευτές του κόμματος, που θεωρούνταν φίλα προσκείμενοι στον ίδιο, γεγονός που περιόριζε σημαντικά την επιρροή του στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και φυσικά στην νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ξένοι στο ίδιο κόμμα

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι σχέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν καθαρά τυπικές έως ανύπαρκτες. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν μάλιστα ότι Ανδρουλάκης και Λοβέρδος δεν είχαν μιλήσει από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τον Δεκέμβριο του 2021.

Τον περασμένο Μάρτιο επίσης, ο κ. Λοβέρδος είχε προκαλέσει μια οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, όταν είχε πει: «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες». Το ΠΑΣΟΚ απάντησε τότε με μια αιχμηρή διαρροή: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο”, ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ , ταύτισε τον βουλευτή με τη Ν.Δ, τοποθετώντας τον στην αντίπερα όχθη.

Το τι θα πράξει πολιτικά στο εξής, ο κ. Λοβέρδος είναι άγνωστο. Στην επιστολή του πάντως , απευθυνόμενος «στα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ»,ο Α. Λοβέρδος διαβεβαιώνει ότι  απόφασή του «είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος είχε προκαλέσει αίσθηση τις προηγούμενες ημέρες ,καθώς ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 30 Ιουνίου επίσης είχε επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας για να συναντηθεί και να συγχαρεί τον νέο υπουργό,  Άδωνι Γεωργιάδη.